0

Blazers och kavajer

En blazer eller kavaj kan bäras över såväl en skjorta som en T-shirt och går att kombinera med jeans, chinos, kostymbyxor, manchesterbyxor eller i princip vilka andra snygga byxor som helst. När det gäller blazers och kavajer är passformen viktig – det får inte vara för tight över axlarna, ryggen och bröstet, men absolut inte heller för pösigt. En snygg och välsittande kavaj eller blazer blir pricken över i:et i din outfit!

Blazers och kavajer

Visar sida 1 av 1

Vad är det egentligen för skillnad mellan en kavaj och en blazer? Det korta svaret är faktiskt att det inte är någon skillnad alls. Generellt kan man säga att blazers ofta är lite mindre formella och har lite mer unika detaljer som till exempel metallknappar, emblem eller armbågslappar. Men blazers behöver inte ha detaljer som sticker ut, och kavajer kan också ha dessa detaljer. Blazers görs ofta i lite mer slitstarka material då de är tänka att bäras lite mer ledigt, och de bärs också alltid med omatchade byxor. Om plagget du köper har tillhörande kostymbyxor är det alltså med 100 % säkerhet en kavaj du köper, men även kavajer kan förstås bäras med omatchade byxor.

Låter det krångligt? Det är det inte, för det är som sagt ingen egentlig skillnad och det är också helt ointressant – är det snyggt så är det snyggt, oavsett hur du bär din kavaj eller blazer. Hos Stayhard hittar du kavaj och blazer till herr i olika utföranden, alltid med bra priser, fri frakt och fria returer. Som ny kund kan du dessutom passa på att utnyttja vårt välkomsterbjudande som ger dig 15 % rabatt på ditt första köp!