0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Ditt virtuella provrum

We Like

En av svårigheterna när man handlar online är att veta om plagget passar. Det svenska företaget Virtusize har tagit fram en tjänst som hjälper dig att hitta kläder som sitter perfekt.

Du sitter framför datorn med en riktigt snygg tröja som du vill klicka hem. Men du tvekar. Ska du välja medium eller large? Och hur bred är den, det är lite svårt att se på bilden. En av nackdelarna med att handla online är onekligen att man inte kan prova kläderna. Det här har det svenska företaget Virtusize tagit fasta på och utvecklat en tjänst som underlättar otroligt för dig som shoppar online. Stayhard erbjuder tjänsten till sina kunder.

Tillbaka till tröjan du är sugen på att köpa. För att se om den kan passa dig klickar du på knappen ”Storleksguide”. Har du handlat tröjor på Stayhard tidigare poppar de tröjorna nu upp. En av dessa kanske satt som en smäck. Välj den som referensplagg. Nu visar tjänsten siluetterna av båda tröjorna, som läggs ovanpå varandra. Du kan jämföra längd på ärmar, bredd och längd, skillnaden visas i centimeter. Utifrån det kan du ta ett betydligt mer välgrundat beslut om att köpa tröjan eller inte. Du kan också jämföra storlekar mot den tröja som du har som referens, för att se vilken storlek du ska köpa i den tröja du siktat in dig på.

– Det som är så smart med tjänsten är att du verkligen kan se och göra bra jämförelser med andra plagg du köpt. Även om ett plagg inte satt perfekt kan man ha det som referens. Jämför till exempel med tröjan som var för lång i ärmarna, så ser du om tröjan du är intresserad av har bättre ärmlängd, säger Gustaf Tunhammar, VD på Virtusize.

För att göra den här jämförelsen behövs inget inlogg eller registrering. Det sker automatiskt, både på dator och mobil. Vill du däremot vara säker på att du alltid har ett referensplagg, eller om du vill kunna jämföra med ett plagg som du köpt någon annanstans kan du enkelt skapa ett Virtusize-konto. När du använder tjänsten kommer en pop up som frågar om du vill registrera dig. Med bara ett klick och Facebook connect sparas din köphistorik.

Vill du lägga in måtten på ett plagg som du har hemma gör du det genom att mäta plagget och fylla i måtten i de fält som visas (ärm, bröst och längd). Du lämnar aldrig Stayhards sida medan du gör detta, och att mäta tar bara ett par minuter. Minuter du snabbt får igen genom att slippa returer.

En sak är säker när man shoppar: man har inte alltid samma storlek. Ibland har man medium i tröjor, ibland large, ibland till och med small. För att hitta rätt storlek har många webbshoppar så kallade size charts. Men här har Virtusize tänkt ett steg längre.

– Med en size chart måste du mäta kroppen, vilket inte är helt lätt. När du väl har gjort det får du kanske svaret att du är storlek large. Men det säger ju ingenting om passform och längd på plagget. Plus att man kan ha olika storlekar i olika varumärken, säger Gustaf Tunhammar.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta