0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

SHL - Förväntningar på en grym säsong

We Like

Växjö har ett guld att försvara. Skellefteå vill ta tillbaka tronen. Och nykomlingen Karlskrona ska etablera sig i finrummet på allvar. Men hur kommer det att sluta? Tillsammans med C Mores hockeyexpert Sanny Lindström går vi igenom den kommande SHL-säsongen. – Serien är bättre nu jämfört med tidigare, säger han.

Den finske forwarden Tuomas Kiiskinen var närmast chockad när han försökte sätta ord på sina känslor efter att ha skjutit hem det historiska första SM-guldet till Växjö Lakers. Det har nu gått runt fem månader sedan Växjö fick höja SM-pokalen för första gången, Kiiskinen har nog förstått vad det var han ställde till med, och det har blivit dags för en ny SHL-säsong. C Mores hockeyexpert Sanny Lindström tror att Lakers kan försvara sin titel.
– Växjö är ett extremt bra lag, och de kommer att vara ett topplag även den här säsongen. De har byggt laget på ett stabilt sätt, och har flera bra spelare. Växjö är inte ett lag som bara sprattlade till en gång, säger han.

Sanny Lindström tror att Växjö får tuffast konkurrens av framförallt Färjestad, Luleå och Frölunda. Och så de senaste årens stora gigant inom svensk hockey, Skellefteå.
– Färjestad har verkligen gjort sin läxa, de blir ett topplag igen. De har värvat bra, många säkra kort. Backsidan är kanske bäst i hela SHL. Vad gäller Luleå tror jag mycket på deras intressanta värvningar. Skellefteå, som vann serien men föll i SM-finalen i våras, har inför säsongen värvat toppnamn i Mattias Ritola från Leksand och Jimmie Ericsson. Landslagsspelaren Ericsson vänder hem till Skellefteå efter en säsong i den ryska storklubben SKA Sankt Petersburg.

– Jag tror att Skellefteå AIK blir svenska mästare, säger Lindström. Men Skellefteå är inte det enda laget som gjort tunga nyförvärv. Till exempel förstärker HV71 med målfarlige forwarden Martin Thörnberg, samtidigt som Djurgården lägger ut mycket pengar på norska storstjärnan Patrick Thoresen, som svarat för imponerande 364 poäng på 390 matcher i ryska ligan. Och Linköping har plockat in supertalangen Jakob Lilja från konkurrenten Rögle. En spelare Sanny Lindström tror mycket på.

– Det är riktigt tungt för Rögle att tappa honom, han kan verkligen blomma ut. Thoresen tror jag blir året spelare, säger Lindström.

Inför förra säsongen var det nog få som trodde att lilla Karlskrona skulle ta klivet upp till SHL från hockeyallsvenskan. Men klubben överbevisade experterna och säkrade avancemang, tillsammans med Rögle och den insomnade storklubben Malmö Redhawks.

– Karlskrona var uträknat redan i allsvenskan. Jag tror att de kan hålla jämna steg med de övriga lagen i SHL i inledningen av säsongen, men över hela året blir det tufft. De är för svaga, även om de har ett par intressanta spelare som kan blomma ut. Rögle får det nog också ganska tufft, då tror jag mer på Malmö. De har mer spets i laget, menar Lindström. Sanny Lindström halar även varningsflagg för klassiska Brynäs, som han tror går en jobbig SHL-säsong till mötes.

– De har ett par intressanta spelare. Men de senaste åren har Brynäs haft otroligt mycket skador. Eftersom truppen är tunn ligger de i riskzonen för att bli ett bottenlag. Det finns för få spetsspelare.

I det alltid lika heta slutspelet fick Skellefteås Axel Holmström sitt stora genombrott under förra säsongen. Sanny Lindström tror nu att 19-åringen kan bli SHL:s största attraktion i vinter.

– Han hade ett makalöst slutspel, det ska bli jättespännande att se var det kan landa i år, säger han. Lindström hoppas också mycket på Färjestadsbacken Magnus Nygren, som han tror kan komma att blomma ut ordentligt under säsongen.

– Han har redan varit bra i SHL i flera år. Jag tror att han kan ta ytterligare ett par kliv och bli en av de allra bästa spelarna i ligan.

Den största nyheten inför SHL-säsongen är att antalet lag i serien utökas, från 12 till 14. Förändringen innebär färre matcher i grundserien, 52 i stället för 55, och att systemet för att ta sig upp till SHL görs om. Vinnaren i den allsvenska finalen och segraren i det allsvenska playoff-spelet paras ihop med de två sämst placerade lagen i SHL. De matcherna spelas sedan i bäst av sju och vinnarna får en plats i högstaligan. Sanny Lindström välkomnar serieutökningen med öppna armar.

– Det är jättekul, det finns så pass många bra lag i svensk hockey. Har man tittat på Hockeyallsvenskan ser man att det finns en bra bredd i Sverige. 14 lag gör att SHL kommer vara en bättre serie i år, jämfört med tidigare.

Den 16 september släpptes pucken och SHL-säsongen inleddes. Totalt väntar 52 spännande omgångar och ett slutspel – innan vi kan kora en ny svensk mästare i hockey. Experten Sanny Lindström kan knappt vänta.

– Mest av allt ser jag fram emot engagemanget. Det är så stort, både från klubbarna, supportrarna och alla runt
omkring, säger han.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta