0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

X Design - En vision - tre kollektioner

Our Friends

Som en reaktion på ett tomrum bland accessoarer för män bestämde sig tre vänner för att göra något åt saken. Resultatet blev X Design Sweden vars grund vilar på tre kollektioner som var och en speglar olika karaktärer.

X Design

Bild: X Design
Text: Linnea Lindblad

VI HAR TALAT MED MODOU GEORGE, en av grundarna till varumärket.
– Vår kära agent, Welcome Agency, har flyttat till nya fina lokaler på Hornsgatan i Stockholm. Samtidigt har vi flyttat vårt kontor till Hammarby sjöstad där vi nu blivit ett större team som jobbar med varumärket och produktion. Det är med andra ord mycket nytt och kul som händer nu!

Hej Modou, berätta mer om hur X Design Sweden växte fram.
– För den allt mer stilmedvetna mannen valde vi att ta fram tre kollektioner av accessoarer för att hjälpa män att framhäva sin karaktär. Vi grundare hade ett gemensamt syfte: att bygga upp och ge tillbaka. Det blev då en självklarhet att lansera X Design Sweden i samband med ett välgörenhetsevent till förmån för SOS Barnbyar. Vi sålde våra produkter under eventet och all vinst gick oavkortat till föräldralösa barn i Västafrika. När det var dags att hitta vårt första samarbete klev vi in i en butik på Södermalm i Stockholm och la upp en halvsliten påse med det lilla utbud av smycken vi hade då, fast beslutna över att vår resa skulle ta fart där och då. Trettio minuter senare klev vi ut med leenden från öra till öra och resan var igång. Vi firade med en billig champagne som ändå kom att bli något dyrare än vår första lilla order. Sex månader senare hade vi lyckats nå ut till över femtio återförsäljare över hela Sverige.

Kan du beskriva kollektionerna?
– Phantomkollektionen har en touch av en mer maskulin design, medan Fresco är inriktad på preppymode med stilrena detaljer. Nirvana har historiskt inspirerade motiv och en design inriktad på urban och street.

Hur ser den kreativa processen ut
– Vi hämtar inspiration utifrån flera aspekter, men vår främsta kommer från vårt fokus att ta fram smycken som förenklar möjligheten till att personifiera sig själv.

Vad särskiljer era smycken gentemot andra?
– Vi har Europas bredaste sortiment när det kommer till herrsmycken, och något som särskiljer oss är definitivt hållbarheten i smyckena.

Vad tror du är nyckeln bakom er framgång?
– Vår ambition är att skapa det som efterfrågas med tydliga linjer och rikta oss mot en bred målgrupp. Vi strävar efter att konsumenterna ska känna att de kan personifiera sin stil bättre med hjälp av våra smycken. I och med våra goda samarbeten, som Stayhard, har vi kunnat bygga vidare på det konceptet genom att vara lyhörda.

X Design Sweden
X Design Sweden
X Design Sweden
X Design Sweden

Sharing is caring

  Dela     Tweeta