0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Voodoo möter Grace Jones

Our Friends

I höst har WeSC:s chefsdesigner Carin Wester låtit sig inspireras av voodoo, Grace Jones och konstnären Mark Rothkos färgpalett. Tre till synes helt olika saker, men som tillsammans bildar ett formspråk lika träffsäkert som intressant. Vi tog en pratstund med Carin Wester om tankarna bakom höstens kollektion.

Text: Marcela Elofsson

WeSC

FÖR SVENSKA WESC, eller We are the Superlative Conspiracy som de egentligen heter, handlar mode om så mycket mer än bara kläder. Med rötter djupt rotade i skatekulturen har de sedan millennieskiftet ständigt levererat nya spännande kollektioner för en målgrupp de valt att kalla ”intellektuella slackers”. Denna säsong är inget undantag.

Berätta om WeSC höstkollektion.
– Kollektionen är uppbyggd i två grupper. En sportinspirerad old school-del med klara färger som rött, blått, vitt och svart och där vi jobbat med att applicera vår logotyp på olika element som plysch, teddy, revärer och oversize på stickade accessoarer. Den andra delen av kollektionen har inspirerats av Grace Jones uttrycksfulla scenkläder där voodoo syns som en tydlig röd tråd. Här finns mycket brända toner som mixats ihop och mönster med olika djur- och voodoomotiv. En av dessa kallas ”Voodoo wasteland” där vi blandat in olika handritade masker, döskallar och totempålar som sedan applicerats på lösa skjortor, collegetröjor och hoodies. Materialen är också håriga och mjuka för att lyfta fram temat ännu tydligare.

Hur fann du inspirationen?
– Jag var nere på Way out West med WeSC förra sommaren och stod i ösregn i två timmar för att titta på Grace Jones-konserten som var helt fantastisk. Efter det var inspirationen klar.

Vilka är kollektionens nyckelplagg?
– Vår oversizade högblanka Pufferjacket, den vinröda tracksuiten, en boxig skjorta i viskos med Voodoo wasteland-print, svarta drawstring-byxor i kostymtyg samt en crèmefärgad hårig duffelrock.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta