0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt
Inspiration

LÅT VM FESTEN BÖRJA!

Our Friends

Efter det nagelbitande ”Miraklet i Milano” och avklarad lottning riktas nu allt fokus mot sommarens fotbolls-VM i Ryssland. Sveriges första VM på 12 år. Peppen kommer att vara enorm, oavsett om du följer mästerskapet från läktaren eller tv-soffan.

Text: Niklas Simonsson

SVERIGES SENASTE VM-MATCH 2006 blev en snöplig nolltvåsorti i åttondelsfinalen mot Tyskland. I sommar möts lagen igen, nu redan i gruppspelet. Som regisserat för revansch med andra ord. I fotboll är ju allt möjligt – minns du upphämtningen till 4–4 i Berlin 2012? I gruppspelet stöter Sverige även på Mexiko och Sydkorea, där de förstnämnda dansade hem den nordoch mellanamerikanska kvalgruppen. Detta gör Sveriges grupp F till en riktigt tuff historia. Med en lika tuff, men långt ifrån hopplös, uppgift att ta sig vidare till finalrundorna.

AFTONBLADETS ROBERT LAUL har under 2000-talet bevakat sex stycken fotbollsmästerskap på plats. Han tror att landslagets chanser att gå vidare från gruppen är goda. -Seger mot Sydkorea, torsk mot Tyskland och sedan bygger vi en försvarsmur mot Mexiko och hämtar hem den nödvändiga poängen som tar oss till åttondelen.

JANNE ANDERSSONS manskap har överraskat både en och två gånger senaste året. Vinsten hemma mot Frankrike i kvalet, till exempel. Och Robert Laul tror att laget fortsatt kan ställa till med problem mot storlag.
Sverige kommer garanterat göra tillvaron svår för många lag även i VM. Det är alltid besvärligt för ett storlag att nöta ner en så välorganiserad motståndare som Sverige är under Janne Andersson.

UNDER KVALET VÄXTE DEN SVENSKA lagkaptenen Andreas Granqvist fram till en gigant, en klassisk kejsare i mittförsvaret. Han höll i taktpinnen när Sverige nollade Italien över två matcher i fjolårets playoff-drabbning. En insats som låg till god grund att han vann Guldbollen 2017. Men till VM hintas det om att en annan spelare kan bli viktigast i Sverige…
Zlatan Ibrahimovic. Lagom till truppen ska tas ut i maj, om han bara är skadefri, så kommer Janne ta ut honom och Zlatan kommer att säga ja. Vi behöver någon som kan fixa tre poäng i premiären, menar Robert Laul.

Kan Tyskland bli det tredje landet som försvarar ett VM-guld?
Visst kan de det. Men mitt guldtips är ett annat. De enda som kan stoppa Frankrike är Frankrike själva. Så hjärnan säger att guldet går till Frankrike, hjärtat säger som alltid Brasilien

Vem blir VM:s skyttekung?
Det är Neymars tur nu. Han slipper bära ett helt land på sina axlar inför hemmapublik och är en VM-turnering klokare, säger Robert Laul.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta