0

 • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

 • 1-3 dagar leverans

 • 30 dagars returrätt

 • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
 • 1-3 dagars leverans
 • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Möt Philip Conradsson

Our Friends

Philip Conradsson är Kalmarkillen som sällan lämnar lägenheten utan en kavaj. Redan som 15åring fann han kärleken till kläder genom att arbeta på sina föräldrars multibrandbutik i hemstaden. Där växte hans intresse för modevärlden och efter det var en flytt till Stockholm ett naturligt steg för Conradsson. Idag driver han en herrmodeblogg på Metro Mode och har blivit en inspirationskälla inom svenskt mode.

TEXT: KAROLIN CHAMBEL

Hur kom du in i branschen?
Jag kom in relativt tidigt i branschen då mina föräldrar har en klädbutik i min hemstad Kalmar i vilken jag jobbade under mina tre gymnasieår och under somrarna.

Vad är det bästa/sämsta med ditt yrke?
Det bästa är att jag får jobba med det jag tycker om mest, kläder. Sedan jag kan minnas har det varit min allra största passion i livet tillsammans med fotbollen när jag var yngre. Det sämsta är nog att branschen ibland upplevs väldigt ytlig och opersonlig.

Hur ser en dag ut på redaktion metro mode?
Eftersom jag frilansar på Metro Mode är jag inte på plats på redaktionen varje vecka utan jobbar mycket hemifrån. Däremot är det alltid härligt att vara där då stämningen alltid är god och det är alltid kul och träffa sina kollegor.

Vem är den som du intervjuat som påverkat dig mest?
En gammal kollega till mig som heter Roger Åkesson. Idag är han kreativt ansvarig för Morris Heritage och har varit med i branschen väldigt länge. Han är otroligt ödmjuk i det han gör och fortfarande en av de män som klär sig absolut bäst i Sverige.

Har du alltid varit intresserad av att skriva om mode?
Jag har alltid varit intresserad av mode, skrivandet har blivit en del av mig genom mitt modeintresse. Däremot tycker jag skrivandet för varje dag blir roligare och roligare och jag försöker hela tiden utveckla och anpassa mitt skrivande till det något bättre.

Vem är den man som klär sig snyggast i Sverige enligt dig just nu?
Två unga herrar som även är väldigt goda vänner till mig. Saman Amel som driver sin egna ateljé på Östermalm där han måttsyr alltifrån kostymer, skjortor och byxor efter kundens behov och önskemål samt Edwin Nenzell som är delägare och inköpare på Rose & Born en av de absolut bästa, om inte den bästa, herrbutiken i Sverige.

Var hittar du inspiration till din egen stil?
Genom andra, alltifrån personer på stan till historiska stilikoner och även specifika
varumärken. Jag försöker hela tiden plocka det bästa av allt jag ser och personifiera det på min egen stil.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
Klassiskt med en modern och nytänkande twist. Jämförelsevis med många andra anpassar jag mig inte i samma utsträckning av kortvariga trender utan varierar istället mitt mer klassiska uttryck på ett sportigare eller mer modernt sätt.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
Kan inte säga en, men får jag välja tre skulle jag säga: Kavajen, loafern och skjortan.

Har du något plagg i garderoben som du inte vågat bära?
Har faktiskt inget plagg jag inte vågat bära, men väljer ofta också mina kläder med otroligt stor omsorg. Däremot har jag en hel del plagg som bara använts en gång och inte alls blev som jag hade tänkt mig från början.

Vad får du för reaktioner på din stil?
Många upplever den nog som proper och elegant. Vissa tycker nog till och med att den är alltför uppklädd. Jag trivs dock väldigt bra i min stil och försöker hela tiden variera och anpassa den efter dag och tillfälle.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
Att jag är ödmjuk och seriös med en tillmötesgående och öppen framtoning.

Ryktet sägs att du är en väldigt dålig förlorare, vad är det värsta du gjort när du förlorat?
Haha, det stämmer mycket bra. Tror att jag lugnat ner mig med åren dock och tar det inte lika hårt längre. Däremot kan jag fortfarande vara tjurig i timmar om jag skulle förlora exempelvis en pingismatch eller bowlingrunda som egentligen bara är på skoj och ska vara en rolig aktivitet med kompisarna.

Vad gör du helst på din fritid?
Umgås med vänner, flickvän och familj. Har även en förkärlek till all form av bollsport samt långa och goda middagar.

NÅGRA SNABBA AVSLUT:

 1. Det hetaste plagget i vinter för män är… Flanellbyxan

 2. Om jag fick bära ett enda varumärke i ett helt år skulle det vara…Brunello Cucinelli (om jag haft råd) ett av mina absoluta favoritmärken.

 3. Min värsta stilmiss var när… jag använde oäkta Evisu jeans från Thailand med vit och röd färg över hela bakdelen av byxorna.

 4. Om jag skulle ta på mig det fulaste plagget i min garderob skulle det vara… Ett par jättegamla och raka Adidas träningsbyxor som jag faktiskt använder fortfarande från och till gymmet, de är gräsliga men är otroligt sköna.

 5. Det sista plagget jag köpte var… ett par vintagejeans från Levis i en butik på söder.

 6. När jag går ut på krogen så beställer jag alltid… gin & tonic med Hendrick`s och gurka.

 7. Den snyggaste kvinnan i Sverige just nu är…Alicia Wikander

 8. Om jag fick köra vilken bil jag ville skulle det vara … en äldre silverfärgad Aston Martin, tänk James Bond.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta