0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Paul Rey

Our Friends

Musik och kläder hör ihop, det är sen gammalt. Som tioåring klädde Paul Rey sig exakt som sina idoler. Det krävde mod då och nu har han tagit sina klädval steget längre. Stil som understryker och förtydligar – Stayhard träffar Paul Rey mitt i stilsäkra Barcelona.

Foto: Stefan Snyman
Text: Tomas Borgå
Styling: Gorjan Lauseger
Hår & Make: Fazli Krasniqi

FRÅN UNIVERSITETSSTADEN LUND till skånemetropolen Malmö är det knappa två mil. För Paul Rey är det en resa från uppväxt till nutid, med ett antal mellanlandningar i USA. Det är Pauls resa till ett skivkontrakt, kantad av hårt arbete. För ingen blir artist över en natt.

– JAG HADE INGET management, men släppte låtar på Youtube och via Spotify. Jag jagade managers och bolag, det handlar om grovarbete. Sen gjorde jag Wonderful Wednesday och släppte en låt i veckan på Youtube. Jag hade 500 mailadresser som jag skickade grejer till varje vecka. I och med detta hörde Timbuktu, som då körde P3 Hiphop, av sig och spelade efter det min musik i ett program. Timbuktu är för övrigt en av anledningarna till att jag började med musik.

Vad ser du som ditt genombrott?

Låten Good as hell. Jag hade rappat i cirka sju år, men detta var en av de första åtarna jag sjöng på. Den satte mig i kontakt med Quincy Jones, som sedan dess fungerat som min mentor, och låten gav mig mitt första skivkontrakt. Epic Records, som bland annat gett ut Michael Jackson, Outkast och Zara Larsson, blev bolaget som jag signade med.

DET BLEV MÅNGA resor till Los Angeles, Atlanta och New York för Paul efter det. Det som började litet blev genast större, kanske för stort. Efter några år på Epic med mycket resande flyttade Paul hem till Sverige. Kontrakt skrevs med Warner Music – fortfarande ett internationellt skivkontrakt, men med utgångspunkt i Sverige. Sedan dess har han bara besökt USA en gång, då för att jobba med Snoop.
- Tanken var att Snoop skulle göra en remake på min låt California Dreamin. Sedan gjorde vi om den tillsammans med Arman Cerkin och spelade in en musikvideo tillsammans. Han är lugn och skön, Snoop, väldigt karismatisk.

Plötsligt befinner du dig i passagerarsätet på en Jeep, med Snoop som förare. Du har väl växt upp med Snoop i lurarna?

– Absolut. Med Snoop, Dr Dre, Eminem.Det var i fjärde klass jag upptäckte hiphop.Jag snaggade håret, hade D12:s och Wu Tang Clans kläder. Glansiga hiphopbyxor, basketlinnen. Musiken och kläderna hängde ihop för mig. Jag stack ut, helt klart. Det räckte inte med musiken för mig, utan snarare att kläderna fick representera och tydliggöra något jag gillade.

Har du kvar den inställningen till kläder?

I dagsläget är jag mer allätare musikmässigtoch ser kläder som ett uttryck. Casual outfit om jag bara ska ut på stan. Hoodies funkar lika bra som instoppad polotröja och tighta byxor, beroende på vad jag ska göra. Kör jag något akustiskt gig klär jag mig kanske i kostym, för i stort handlar mina olika stilar om olika vibes. Det är inte spretigt, bara olika inriktningar.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta