0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Reparera – Återanvänd – Återvinn

Our Friends

”Det är lättare att vara trogen sin filosofi om den är rotad i något verkligt. För mig finns det ett samband mellan Nudie Jeans reparationsverkstäder och min fars däckverkstad. Han återvann gamla däck istället för att sälja nya. På Nudie Jeans uppmuntrar vi folk att slita sina jeans och reparera dem istället för att kasta dem och köpa nya” – Maria Erixon, grundaren av Nudie Jeans

Nudie Jeans

DET SÄGS ATT ALLA GODA TING har ett slut, men Nudie Jeans håller inte med. Ett par slitna jeans kastar man aldrig. Är de bortom allt hopp kan de alltid användas till något annat. Återvinning minskar avfallet, sparar energi och minskar förbrukningen av råvaror.
Jeans är ett av få klädesplagg som har lyxen att bli vackrare med tiden. Allt handlar om att ta hand om dem. Ärra dina jeans, skapa din egen look och laga dem på ditt eget sätt, det är en djupt rotad uppmuntran hos Nudie Jeans. De må inte längre vara nya, men de är definitivt mer unika, vackra och fulla av historier. Oavsett din livsstil har de blivit en dagbok över den tid du burit dem. Om du tänker efter har du med säkerhet flera anekdoter till alla fläckar, slitage och revor.

Nudie Jeans

VI ÄR ALLA OLIKA och därmed också slitningarna på våra jeans. Alla tvättade och förbehandlade denims har en kortare livslängd jämfört med otvättade. Det beror på att bomullsfibrerna blir mjukare och tunnare ju fler gånger de behandlas. Att förlänga livslängden på dina favoriter är däremot en ganska enkel uppgift.
När det gäller att reparera dina jeans finns ett par olika alternativ. Bor du i närheten av en Nudie Jeans-butik är de glada att göra det åt dig. Ett annat alternativ är att göra det själv – det kan faktiskt vara en rolig och givande uppgift. Vill du göra ett försök har Nudie Jeans en gratis reparationssats som innehåller tråd, patchar och annat du kan tänkas behöva.

OM DU ANSER ATT DE VERKLIGEN GJORT SITT, använd dem för att förlänga livslängden på ett annat par, sy en väska eller varför inte ett par shorts. Huvudsaken är att de inte hamnar i soporna. Om du vill klippa alla band med din tvåbenta historiedokumentation, lämna in dem i en av Nudie Jeans butiker i London, Göteborg eller Stockholm och få 20 % rabatt på ett nytt par. Nudie Jeans tvättar och reparerar alla de får in och lägger tillbaka dem i butiken som begagnade varor. Dessa jeans har uppnått de svenska kraven för Bra Miljöval och eco-märkning.

Nudie Jeans

Sharing is caring

  Dela     Tweeta