0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Gammalt blir nytt

Our Friends

Felköp har vi alla gjort. För små skor, en tröja som inte sitter riktigt bra eller en tröja som kliar. Ibland tröttnar man på plagg som det egentligen inte är något fel på? Sälj det vidare – få pengar till att köpa nytt och gör miljön en tjänst.

Ett sätt att sälja avlagda kläder och felköp är att lämna in sakerna på en second handbutik och sälja på kommission, det vill säga att man väntar någon månad och får pengar om de säljs. Ett betydligt enklare och snabbare sätt är att
använda sig av någon av de större säljsajterna. Marcus Almen jobbar på Tradera, där du kan välja att sälja till fast pris eller på auktion. Han ger sina bästa tips om hur man gör för att få så mycket betalt som möjligt.

– För det första gäller det att lägga upp en bra annons. Sedan spelar det in när på veckan och dygnet annonsen avslutas. Mångaauktioner trissas upp sista minuterna, så därför är det bra om auktionen avslutas en kväll eller helg när många är lediga och kan bevaka den.

Andrahandsvärdet på din vara kan skifta. Men i allmänhet kan man säga att starka varumärken har ett bättre andrahandsvärde och oftare blir sålda.

– Märkeskläder i bra skicka får du ungefär halva ursprungssumman för. Har du något unikt vintageplagg eller antik klocka eller liknande kan du få betydligt mer.
Ett annat tips är att sälja utifrån säsong, en vinterjacka i maj kommer du inte få lika mycket för som om du säljer den i november. Är du osäker på vad din vara är värd kan du titta på pågående och avslutade auktioner för liknande varor. Marcus Almens säljknep är också att lägga ett utgångspris på 1 krona för att trigga igång en auktion. Vågar du inte chansa på att skinnjackan som du köpt för 5000 kronor säljs för en femtilapp kan du sätta ett hemligt så kallat reservationspris, som köparen inte kan se. Där anger du den lägsta summa du kan tänka dig sälja för.

– Får du inte varan såld, prova att lägga ut den igen. Det kostar inget att lägga upp annons på Tradera, du betalar bara för annonsen om du får varan såld. Därför kan det vara värt att lägga upp den igen. Fundera över vad som gjorde att du inte fick den såld. Var bilden inte tillräckligt bra, var texten inte tydlig nog? Var varan inte i säsong, vänta och lägg ut den när tiden är bättre. Testa dig fram så ser du vad som funkar.

En bra annons
Hur du utformar din annons kan vara avgörande för vad slutpriset landar på. Här är några saker att tänka på: Bild tillsammans med rubrik är det som köparen ser när den scrollar igenom sajten. Ju bättre bild och rubrik, desto fler som klickar in på din annons. Rubriken ska tydligt beskriva vad du säljer. Är det ett starkt varumärke så nämn gärna
det, kanske även storlek. Tex: Skinnjacka, Tiger, M. Tänk på att fota med ren bakgrund, bra ljus och ur flera olika vinklar. Få med detaljer på plagget, så att det unika med plagget framhävs. Annonstexten ska vara kortfattad och
beskrivande. Nämn gärna eventuella slitningar eller liknande så att din köpare inte får några obehagliga överraskningar. Ju mer info du ger desto tryggare upplevs du som säljare.

Var tydlig med villkoren. Brukligt är att köparen betalar frakten, du anger fraktkostnad redan i annonsen. Här talar du även om hur du vill att köparen ska betala.

Betalning och betyg
Sist men inte minst ska du ju få betalt för din vara. Du kan välja att få det via Klarna eller Paypal men även Swish, banköverföring eller faktura. Alternativ som Klarna och Paypal gör transaktionerna säkrare. Kontant betalning kan vara ett alternativ om köparen befinner sig på samma ort som du och vill hämta upp varan. När du sålt eller köpt en vara på Tradera får du lämna betyg.

– Betygen är en viktig del i tryggheten och trovärdigheten mellan köpare och säljare, får du låga betyg kommer färre att vilja handla av dig och du får sämre betalt för dina varor. Höga betyg ger åt andra hållet goda chanser till lite extra pengar i plånboken.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta