0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Vilken skjorta väljer du?

Our Friends

NILS är ett nytt svenskt skjortmärke med den ena foten i 1930-talets dressade herrmode och den andra i den moderne mannens garderob. Företaget drivs av två skjortentusiaster med passion för känsla, kvalité och passform.

Märket NILS grundades försommaren 2014 av Lennart Nordin, en eldssjäl med lång bakgrund inom design- och textilbranschen. Lennart hade en idé om en skjorta som han tyckte saknades på den skandinaviska marknaden, en skjorta som alla kunde bära och som var ledig men samtidigt välklädd. Det var nu NILS föddes, dressade skjortor i mjuk bomull av hög kvalité.

Namnet NILS är hämtat från den ene grundarens farfar som bodde vid sjön Anten i västgötska Alingsås. Farfar Nils var verksam som droskägare under 30-talet och det är från det tidiga 30-talets dressade herrmode man hämtat inspirationen till NILS-skjortans passform. De olika modellerna på skjortorna bär namnen Anten, Sjövik och Brobacka som en hyllning till NILS västgötska rötter. NILS bygger på kvalité, känsla och passform. Märket har den klassiska denimskjortan som bas och den blå färgskalan är tongivande för kollektionen. Skjortorna har en skön bomullskvalité, mjuka kragar och tryckta mönster som alla kan bära.

NILS bär med sig sitt arv från dåtidens klassiska herrmode, samtidigt som märket ständigt utvecklas för att alltid kunna leverera nyheter som passar i den moderne mannens garderob.

Se alla skjortor från NILS här

 

Sharing is caring

  Dela     Tweeta