0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Mouli

Our Friends

Under de senaste åren har Mouli utvecklats till att skapa tidlöst mode som håller i längden, både design- och kvalitémässigt. Moulis designers Vemund och Eitil Thorén ger oss en update om vad som pågår hos dem just nu.

Alla framgångssagor börjar någonstans. Mouli började medatt bröderna Vemund och Eitil Thorén tillverkade t-shirtar till sig själva. Deras kompisar gillade vad de såg och ville också ha brödernas t-shirtar. I dag är Mouli betydligt mer än t-shirts. Och man jobbar ständigt på att förnya och utveckla sig. Nytt för den här säsongen är Moulis jeans. Stayhard Magazine har ställt några snabba frågor till Vemund Thorén.

Berätta om era jeans, varför ska man välja att köpa dem?
– Vi har jobbat fram tre riktigt fina tvättar som inte har för mycket hål, slit och slask på sig, men som för den sakens skull inte heller är tråkiga. Att det är stretch i dem gör dem inte bara oerhört sköna, det gör även att passformen är extremt bra. Vi har som vanligt fokuserat på detaljer, en speciell grej är att vi har skurit gylfen lite snett så att man inte behöver visa övre delen av dragkedjan, som på många andra jeans.

Var har ni hämtat inspiration till höstens kollektion?
– Vi har utgått från konst, musik och socialt umgänge, vilka är våra tre största inspirationskällor. Tre personer har fått symbolisera detta: en lovande ung konstnär vid namn Fabian Bergmark, musikern Herbert Munkhammar (känd från Ansiktet och Maskinen) och Payman Dehdezi som tidigare drev nattklubben i källaren på legendariska Berns. Vi har haft dessa tre kreativa och sköna människor i våra tankar när vi har designat. De har även ritat egna plagg samt modellat för kollektionen.

Vilket är höstens signaturplagg?
– Helt klart jeansen! Bland överdelarna skulle jag säga att Cobain Hood Tank och höstens bomberjacka (Birger bomber) utmärker sig extra mycket!

Vad händer mer inom Mouli?
– Vi har öppnat en butik i Mood-gallerian i Stockholm som vi är jättenöjda med. Utöver det fortsätter vi att växa utanför landets gränser och gör det i en lagom takt som vi känner att vi kan hantera. Det är fantastiskt kul att vår design verkar fungera även utomlands!

Sharing is caring

  Dela     Tweeta