0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Mode, kreativitet & konst

Our Friends

Kreativitet och skapande har alltid varit en central del av livet för bröderna Vemund och Eitil Thorén Due, grundare och designers på Mouli. Med ena foten i modebranschen och andra i konstvärlden tänjer de på gränser och skapar kläder de själva vill bära.

Text: Marcela Elofsson

ALLT BÖRJADE ÅR 2005 då de norsk-svenska bröderna Eitil och Vemund Thorén Due bestämde sig för att starta upp det egna varumärket Mouli. Till en början skapade de små kollektioner endast bestående av t-shirts och hoodies. De lät sig inspireras av allt från musik, till sport och vänner – och succén blev snabbt ett faktum.

MEN EGENTLIGEN BÖRJADE allt mycket tidigare än så. Kreativiteten och kärleken till konst har funnits hos Eitil och Vemund sedan barnsben. Det var genom uppväxten i en konstnärsfamilj som bröderna fick upp ögonen för alla typer av kreativa uttryck. Föräldrarna, som båda är yrkesverksamma konstnärer, uppmuntrade dem tidigt att våga experimentera och gå sin egen väg. Resultatet blev ett varumärke i ständig utveckling, präglat av brödernas konstnärliga arv.

I DAG HAR MOULI funnit sin plats mellan streeatwear och mer sofistikerat mode. Med ett rikt detaljspråk och en konstnärlig touch skapar bröderna kläder med stor personlighet och en tydlig skandinavisk prägel. Trots att varumärket genomgått en rad förändringar sedan starten, förblir grunden i Moulis design densamma – snygga och välgjorda kläder tillverkade med stor respekt och kärlek för hantverket.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta