0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt
Inspiration

Michel Dida: Stilikon

Our Friends

Stil är svaret på allt var det någon som myntade. Kanske är det där vi hittar förklaringen till Michel Didas framgång? Ett namn som i dag inte bara ringer i hiphopheads utan numera även hos den stilmedvetne. Möt stilikonen som har leendet som sin bästa accessoar.

Text: Anna Aro Ring
Foto: Luca Desti

ALLT HAR RULLAT PÅ i rasande fart sedan solodebuten med första singeln ”Höru Mej Bae” från 2015. Med ett eget flow och ett mörkt basdriv blev låten en viral hit och uppmärksammades i flera stora TV-produktioner. Dessutom postade några av landets största musiker egna tolkningar av låten. Dansgolven gungade till tonerna av refrängen och låtens musikvideoremix gästades av stjärnor som Zara Larsson, Silvana Imam och Seinabo Sey. Utan överdrift blev ”Höru Mej Bae” sommarens stora snackis och den välklädde stockholmskillen med rötter från Elfenbenskusten blev musiksveriges nya älskling.

MEN MICHEL DIDA VAR INTE någon färskning i musikbranschen. Innan hade han figurerat bakom stora namn som Timbuktu, Adam Tensta och Mwuanas, samtidigt som han var en av medlemmarna i musikkollektivet RMH. Men det var först efter solodebuten som hans namn fanns på allas läppar och framgången var ett faktum. I dag, tre album senare och en lysande karriär i sikte, har han skapat sig både en given approach och stil, där musiken och klädstilen kompletterar varandra på ett uppfriskande sätt.

SEDAN SOLOGENOMBROTTET har Michel redan varit och nosat på listan över Sveriges bäst klädda män. Hans look har beskrivits som minimalistiskt dressad och monokrom. Han har en ypperlig fingertoppskänsla när det gäller att klä sig enkelt men samtidigt medvetet, inget lämnas åt slumpen. Stilförebilden ska vara den amerikanska jazzlegenden Thelonious Monk. Ett överraskade val, men samtidigt stämmer det väl med Michels stil. En klädstil som närmst skulle kunna beskrivas som klassisk gentlemannamässig med en twist. Att klädintresset är stort råder det inget tvivel om. Nya plagg blandas upp med fynd från second hand för att skapa en personlig stilmix, och ett vanligt inslag i outfiten är huvudbonader
av skilda stilar. Enligt Michel är en keps det enklaste sättet att klä ner en ganska stiff look. HANS APPROACH ÄR självsäker och ödmjuk på samma
gång. Musik och klädstil synkroniseras på ett skönt sätt, och enligt honom själv dressar han sig i samma stil privat som på scen, med undantag för ansiktsmaskerna som blivit ett givet sceninslag.

ATT HAN REDAN DUBBATS till en av Sveriges bäst klädda män känns givet. Som den fashionista han är vet han exakt vad om är gångbart och vad som förstärker hans personlighet. Och pricken över i:et i denna oklanderliga stil är utan tvekan hans leende, som måste ses som hans finaste accessoar.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta