0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Ett original i ny tappning

Our Friends

Högklassigt funktionsmaterial och pricksäker estetik tog The Consort Jacket på en jorden runt-segling för att sedan hamna på trendlystna italienare och vidare in i modeeuropas strålkastarljus. I år får vi återuppleva den ikoniska jackan på nytt.

Text: Linnea Lindblad

WeSC

50 ÅR HAR GÅTT sedan Francis Chichester seglade in i engelska Plymouth efter den första soloseglingen runt jorden. På sig hade han ett numera sant Henri Lloyd-original
– en grön Consort Jacket. För att fira detta tilläts fem designers in för att göra en remake av originalet i helt nya tappningar. Resultatet blev 13 exklusiva designs för hösten 2017
– alla med det allra senaste av tekniska funktioner, material och hantverk.

Ford Mustang Boss 429

DÄR ALLT BÖRJADE. En jacka som skulle stå emot de värsta av väderförhållanden
– det var Mr Henri’s ambition när han 1965 designade den numera ikoniska Consort Jacket. När sista sömmen var sydd återstod den ultimata prövningen. Tillfället gavs när Francis Chichester fick upp ögonen för den inför sin stora resa. Att han valde den klassiskt gröna varianten fick däremot en och annan att höja på ögonbrynet. Färgen sades bringa otur för seglare, och hur skulle han synas ute på det böljande blå?
Mr Chichesters rimliga kontring: ”Who would be there to see me?”.

JACKAN MÖTTE EN helt annan typ av glansdagar när det ökända Milan Scooter Society valde att klä sig i jackan som en del av deras uniform.
De kallades för The ’Paninari’ efter namnet på smörgåsbaren de alltid brukade hänga på när de inte trendsäkra körde omkring på Milanos gator i jeans, stövlar och inte minst Consort-jackor. Detta förde både jackan och varumärket Henri Lloyd in i modets strålkastarljus. Den blev så pass populär i Europa under 80-talet att Mr Henri uppvaktades med the Queen’s Awards for Export Achievement.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta