0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

20% OFF HUNDREDS OF BRANDS     #MOREYOU

Inspiration

Tidlös sportswear i ny tappning

Our Friends

Stora historiska avtryck inom både sport och mode har gjort att FILA cementerat en klassikerstatus få märken förunnats. Med sin nostalgiskt återblickande men alltid uppdaterade syn på sportswear fortsätter FILA utforska det egna arvet och erbjuda omarbetade klassiker med sina sportiga kollektioner.

Text: Niklas Simonsson

FILA GRUNDADES REDAN 1911 av bröderna Fila i italienska Biella. Till en början utgjordes verksamheten av ren textilproduktion, men under 70-talet övergick fokus till skor och kläder. Ett nytt kapitel skrevs där FILA med det växande tennisintresset snabbt blev ett globalt sportswear varumärke. Resan tog FILA från de italienska alperna till Wimbledons centercourt, basketplanerna i NBA och adopterades slutligen av gatan.

MED SITT STARKA formspråk, kännetecknat av färgställningen i rött, vitt och blått samt den klassiska loggan, bröt FILA mot dåtidens konventioner för sportmode. Och för vissa är varumärket fortfarande förknippat med de ikoniska produkter stjärnor som tennisfantomen Björn Borg och basketlegendaren Grant Hill använde.

MEN MED SIN banbrytande design och stora framgångar på arenor världen över dröjde det inte länge innan FILA gjorde avtryck även utanför sportens värld. Framväxten av streetwear och hiphopens storhetstid på 90-talet går hand i hand med FILA. Legendarer som bland andra Tupac Shakur, Wu-Tang Clan och Beastie Boys gjorde varumärket till sitt.

FÖR VÅREN OCH sommaren 2018 presenterar FILA Retro Tech – en kollektion inspirerad av 90-talets rymliga passformer, där lätta nylonmaterial och färgblockade paneler förstärker retrokänslan. Hoodies och sweatshirts samsas med halfzip jackor, och pikéer – vilket ger ett sportigt samtida uttryck.

FILA T-SHIRTS

FILA TRÖJOR

Sharing is caring

  Dela     Tweeta