0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Erik Forsgrens favoriter

Our Friends

Sex nya varumärken på Stayhard som kommer definitivt spelar en huvudroll i en uppdaterad garderob inför hösten.

VI TRÄFFAR ERIK FORSGREN inför en plåtning med Stayhard. Han är killen från Norrland som tagit Stockholm och modevärlden med storm. Efter bara ett år i branschen har han nu hundra tusen människor som följer honom på Instagram och har hunnit med att lanserat sin egen hemsida thenorthernman.se. På fritiden hänger han med modeprofilen Anderas Wijk och flickvännen Victoria Törnegren och gör allt det där andra drömmer om. Vi satte oss ner i sensommarsolen och tog ett snack med killen framför kameran.

HUR BÖRJADE DIN RESA?

Det började med att vi flyttade ner till Stockholm för ett år sedan ungefär, vilket var i juni förra året. Det var inte riktigt planerat att det var det här jag skulle arbeta med men jag blev erbjudan ett modellkontrakt redan efter första veckan. De hade sett en bild på mig och frågade om jag ville komma och ta några bilder, och i samma veva så kom det fram en person ifrån ett känt e-handels bolag på gymmet och ville att jag skulle vara med i en underklädekampanj. Och så började det.

TYCKER DU OM UPPMÄRKSAMHETEN?

Både ja och nej. Jag är lite blyg. Det bara hände och detta var inte något jag hade sökt mig till. Jag har varit målare i 6 år så det är kul att testa på något annat i livet. Man får ju inga fler chanser när man blir äldre att testa på något sånt här. Det var helt enkelt bara att testa och efter det har det bara gått bättre och bättre, vilket är kul. Jag behöver liksom inte måla längre och det är skönt att inte behöva vara där 7-16 varje vardag och även om jag saknar det ibland så är det skönt att få styra sin vardag och sova ut.

VAD ÄR DET BÄSTA OCH SÄMSTA MED DITT YRKE?

Det bästa är att det så är fritt och att man får resa och se världen. Det är också väldigt utvecklande för mig som person eftersom att jag inte är så framåt i vanliga fall. I den här branschen måste man lära sig att vara framåt. De flesta är så utåtriktade och det får jag lära mig av. Det sämsta är att det alltid är en liten press och det är svårt att njuta fullt ut av nuet även om det nog är lättare för mig att uppskatta det än andra. De som bara har hållit på med detta ett tag kanske inte förstår hur bra vi har det ibland och har svårt att njuta utav det.

OM DU SKULLE FÖRKLARA EN DAG I DITT LIV, HUR SER DEN UT?

Ja, det är i och för sig det som är lite jobbigt att man inte direkt har några fasta rutiner längre. Och i och med att jag och Victoria arbetar med samma grej så ser alla dagar helt olika ut. Man har alltid något större jobb i veckan och några event. Men för mig är träningen viktigt och nu är det lika viktigt för jobbet som för mig att hålla mig i form. Man fotar även en del outfits och jag försöker väl bli bättre på att redigera bilder. Jag försöker alltid ställa klockan i tid och gå upp och göra något utav dagen. Det är viktigt att göra det.

ERIKS FAVORITER PÅ STAYHARD

VAR HITTAR DU INSPIRATION TILL DIN STIL?

Jag vet inte, man hittar inspiration på andra människor och på Instagram. Så som folk följer mig följer jag andra. Det är så svårt att förstå att folk följer mig. Men jag spenderar mycket tid på inspirationssidor som tumbler. Jag har ingen direkt stilikon utan är mer intresserad av livsstilar.

OM DU BARA FICK GÅ KLÄDD I ETT MÄRKE RESTEN AV DITT LIV VILKET SKULLE DET VARA?

Acne, jag gillar den skandinaviska stilen. Det ska vara enkelt, en vit t-shirt och ett par snygga jeans går aldrig fel. Jag är lite åt det rockiga hållet även om kostymintresset växer mer och mer för varje dag.

VAD MÅSTE FINNAS I EN BASGARDEROB ENLIGT DIG?

Jag letar ständigt efter den perfekta t-shirten med en bra passform. Vit eller svart. Det ska vara en bra t-shirt som håller. Sedan måste jag bara nämna skinnjackan. Den är enormt viktigt.

OM VI KIKAR IN I DIN GARDEROB, VAD HÄNGER DÄR, VAD HAR DU MEST AV?

Mina kavajer har den bästa platsen så de syns mest och i och med att intresset växt det senaste året så har det blivit en del nya där. Oscar Jacobson har det blivit en del från den senaste tiden. Det är en helt ok samling.

VILKET PLAGG KAN DU INTE LEVA UTAN?

Kalsongerna skulle jag inte vilja vara utan. Det skulle vara jobbigt men annars är det den svarta eller vita t-shirten. De kan jag inte leva utan.

HUR SER DIN FRAMTID UT?

Det har kommit till den punkten att det går så bra att man kan börja planera vad man ska göra med det. Hur man ska ta sig vidare på ett smart sätt, för möjligheterna finns där. Men jag har alltid tänkt på att när jag blir less på det här så går jag tillbaka till att vara hantverkare. Det är liksom ingen stress även om man tänker på att ta nästa steg. En egen kollektion skulle vara otroligt kul. Att få stå för något själv skulle vara kul. Det måste kännas rätt.

TEXT: KAROLIN CHAMBEL

Sharing is caring

  Dela     Tweeta