0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Ellesse: Med tidlös finess

Our Friends

Ellesse har ofta varit först ut i pisten. På 80-talet var de det första sportmärket som jobbade tillsammans med modedesigners när de tog fram nya kollektioner. Nästa år fyller Ellesse 60 och är med sin propra logga alltjämt iögonfallande.

Text: Niklas Simonsson

NAMNET KOMMER FRÅN den italienske grundaren Leonardo Servadio, som helt enkelt använde sina initialer. Under 70-talet tog Ellesse en tätposition bland utförsåkare och producerade bland annat skidkläder med förstärkta knän och vida byxben för att passa runt pjäxorna. Med estetik och funktionalitet tätt sammanlänkade.
DE VAR ÄVEN första sportswearmärket att låta sin logga vara framträdande utanpå plaggen. Inspirationen började nu hämtas lika mycket från renodlade märkeskläder. Loggan är en modern klassiker, som ovanför namnet är prydd av en mandarinhalva med två skidspetsar på.

PÅ 80-TALET SLOG Ellesse bredare, intog marknaden för andra sporter och låg i framkant med sponsring av idrottare. Från Sveriges egen Mats Wilander och Stenmarks rival Marc Girardelli till F1-stjärnan Alain Prost, skateproffset Natas Kaupas och skådisdanskan Brigitte Nielsen(!). Under denna era tog dessutom fotbollfansens kräsna casuals märket till sina hjärtan. Och snart låg namnet Ellesse i långtidsminnet hos fashionistas världen över.

IDAG VILAR ELLESSE tryggt i både sin historia och nutid. Deras oversizelogga känns aldrig malplacerad, de rör sig ledigt mellan sportswear och street. Varje kollektion är en nyfiken resa, en ständig evolution. Alltid med lika snygga plagg i bagaget: från collegetröjan till dunjackan och badshortsen.

PRODUKTER

Sharing is caring

  Dela     Tweeta