0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Diesel - En italiensk jätte

Our Friends

Efter att ha studerat industriella textilier under många år och tagit sin examen skapade Renzo Rosso tillsammans med sina vänner The Genesis Group, som i sin tur skapade Diesel. Ett varumärke som växte till att bli en av de mest inflytelserika och moderiktiga tillverkarna av kläder som världen har skådat.

Diesel

Även om Diesel till en början inte genererade några pengar insåg Rosso dess potential och skaffade sig ensamrättigheter till varumärket. Han öppnade en butik mitt i New York, tvärs över gatan från Levi’s stora affär. Det visade sig snabbt att det var den typen av djärv planering och marknadsföring som ledde till att stadens invånare uppmärksammade märket.

Diesels klädesplagg var annorlunda. Jeansen var förtvättade, och en del hade till och med hål. Till en början insåg inte kunderna att deras nyinköpta plagg faktiskt skulle se ut som de gjorde, och returnerade många gånger jeansen eftersom de trodde att de var defekta.

I dag känner de flesta till Diesel och vet att hål och förtvätt ingår i konceptet. Deras denimsortiment har blivit omåttligt populära, och uppdateras titt som tätt med spännande nyheter.

Nytt för denna säsong är jeanskollektionerna Black and Grey Mutation samt Colour Mutation. I båda fallen har den klassiska denimfärgen indigo muterat – å ena sidan mot svarta och gråa nyanser, å andra mot behandlade färger av olika slag.

Se allt från Diesel här

Sharing is caring

  Dela     Tweeta