0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Diabetesmannen - mer än bara mode.

Our Friends

I ett soligt Stockholm möter vi Joakim Mattsson också känd som Diabetesmannen. På hans blogg och Instagramkonto delar Joakim inte bara med sig av de senaste trenderna och sin stil utan även om livet som ung diabetiker. För Joakim är det inte självklart att vakna upp och må som en prins varje morgon utan livet som diabetiker är annorlunda jämfört med en vanlig killes vardag. Vi satte oss ner och tog en lunch för att dyka in i Diabetesmannens värld.

TEXT: Karolin Chambel

Hur var det din bloggresa startade?

Det var inte modeintresset som var anledningen till att jag startade bloggen. Till en början skrev jag provocerande inlägg om diverse saker. Jag trodde nog att jag hade en bra modekoll men när jag ser tillbaka på det idag så inser jag att jag hade ingen koll då. Jag kunde ha ett par röda byxor och en rosa skjorta, vilket är långtifrån den stil jag har idag. Men det var först när jag började dela med mig av min diabetes som folk började engagera sig. Jag skrev öppet om allt som var bra och dåligt och många andra diabetiker hittade till min blogg. Sedan blev jag Diabetesmannen och var det bara att köra.

Vad är det du vill förmedla när du skriver om din diabetes?

Jag vill visa alla sidor, de bra och de dåliga. Jag vill lyfta fram alla de positiva delarna och få folk att förstå att man kan göra det mesta även om man har diabetes. Jag vill uppmärksamma media och allmänheten och hjälpa andra i min situation. Alla diabetiker är olika och det är viktigt att komma ihåg att bara för att det funkar för mig så behöver det inte funka för alla. Men jag hoppas kunna bidra med en större inblick för allmänheten.

Är det något som du önskar att omgivningen tänkte på gällande diabetes?

Det är så svårt, idag finns det ungefär 300 000 med diabetes typ 2 och endast 50 000 med typ 1 diabetes i Sverige. Det är två helt olika världar att ha typ 1 eller 2. Media är idag experter på att blanda ihop typerna och jag önskade att man såg det som två olika sjukdomar just för att dem är så olika. Det är inte sällan man läser i tidningen ”Hon blev fri ifrån diabetes” och det är fullt möjligt för diabetiker typ 2 men har man typ 1 som jag har så finns det inte en möjlighet att bli helt frisk.

Hur kom det sig att du började skriva om mode?

Jag har alltid haft ett modeintresse men inte riktigt kunnat förmedla det. Faktum är att man måste tjäna en del pengar för att kunna köpa nya kläder hela tiden och det gör inte jätte många när de är mellan sjutton och nitton år. Men för några år sedan köpte syrran en systemkamera till mig och att hon trodde på mig gjorde att mitt intresse att lyckas med bloggen ökade. Jag blev bättre och bättre och lyckades skapa en ekonomi som tillät mitt intresse med hjälp av bloggen.

Vad är det viktigaste plagget denna säsong enligt dig?

Skinnjackan!!! Eller en tunn rock.

Vad är det i din garderob som du inte kan leva utan?

Skinnjackan. Helt klart. Det är min grej. Jag har sex stycken och jag har två favoriter, en ifrån BLK DNM och en ifrån Adrian Hammond.

Vad är det bästa med det du gör idag?

Tiderna. Jag kan bestämma när jag ska jobba. Jag sitter ofta på nätterna och jag arbetar bäst när det är mörkt och inget eller ingen kan störa mig. Jag sitter nästan varje natt till klockan tre eller fyra på morgonen. Det sämsta är att man får kämpa utan betalning i början. Det krävs mycket för att lyckas tjäna pengar på det här. Man får inte ge upp för tidigt.

Har du någon stilikon?

James Dean helt klart. Jag har till och med en tatuering med hans text och jag bara älskar hans look med skinnjackan, vit t-shirt och höga byxor. Min nutida inspiration är Andreas Wijk, han kör sin egen grej och jag diggar det. Han är varierande i sin stil och det anser jag också att jag själv är.

Har du någon färg som du helst klär dig i?

Stilrent i svart, gärna i olika tyger och nyanser.

Vad har du för framtidsplaner?

Min dröm är att kunna vara kreativ och arbeta med foto på heltid. Jag har en vision om att arbeta på en webshop där jag får skapa guider och skräddarsy looks för män som är osäkra på sin stil. Styling och foto är något jag vill kombinera mer men hur det kommer gå till har jag ingen aning om idag.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta