0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Det var en slump att jag blev skådis

Our Friends

Channing Tatum har haft tur. Som tonåring var han en kille utan större ambitioner, han ströjobbade på byggen och som strippa. Fritiden ägnades åt träning. I dag är han en av världens mest omtalade skådespelare. Det kan han tacka sina muskler och en vilt främmande människa för. Stayhard Magazine träffade den moderna actionhjälten i London.

Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum

Channing Tatum är förvånad över sina framgångar. Han har aldrig drömt om att bli filmstjärna, ändå är han i dag en av de mest omtalade skådespelarna i Hollywood. I vår ser vi honom i två filmer, först ut är actionhjälterullen "G.I. Joe 2: Retaliation".

– Jag har en kropp som lämpar sig för actionfilmer, säger Channing, och syftar till "G.I. Joe 2: Retaliation", som är en filmatisering av Marvel Comics tecknade serie, som fick titeln “Action Force” när den gavs ut som serietidning i Sverige på 80-talet.

Channing ler brett och sträcker sig efter vattenglaset som står på bordet mellan oss. Armmusklerna syns genom den vita t-shirten och hans tjocka nacke vittnar om hans sportiga ungdomsår som amerikansk fotbollsspelare.

– Jag gillar att träna och spela fysiskt krävande roller, fortsätter han. G.I. Joe var en av mina favoritactionhjältar när jag var liten, så för mig är det en ära att få vara med i filmerna. Jag blev mobbad i skolan, men idrotten och fantasierna om actionhjältar hjälpte mig att bli tuffare.

 

I grund och botten är jag en jeanskille.

Testosteronfyllda actionfilmer

Skådespelaridolerna är inga mindre än actionhjältarna Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger.

– Under 80-talet och början av 90-talet gjordes massvis av testosteronfyllda actionfilmer som jag gillar.

 I "G.I. Joe 2: Retaliation" spelar Channing mot bland andra Dwayne 'The Rock' Johnson och Bruce Willis.

– Att vara på samma inspelningsplats som Bruce Willis kändes overkligt. Jag är uppväxt med "Die Hard"-filmerna och jag dyrkar den mannen.

Drömmen är att spela in nya versioner av några av de allra mest klassiska actionfilmerna.

– Jag vill spela in en ny "Conan Barbaren". Schwarzenegger var grym i de där gamla filmerna. Jag skulle gärna göra min tolkning av rollen. Kanske skulle jag lägga in lite mer drama, men känslan ska fortfarande vara densamma som i originalfilmerna.

 

Ingen fighter

Channing beskriver sig själv som en mjukis och kan inte minnas när han senast var i ett slagsmål.

– När jag var yngre hamnade jag i slagsmål några gånger, men det var länge sedan nu. Jag är ingen fighter, även om jag fightats mycket på film. Min pappa var boxare och jag tränade martial arts under skoltiden. Men min bakgrund var inte till någon hjälp när jag tränade inför filmen "Fighting". Förvånansvärt liten del av träningen ägnas åt fysisk träning, det är minst lika viktigt att man övar och förbereder en fight rent mentalt. Till största delen handlar det om att skaffa sig både en inre och yttre styrka och en självsäkerhet som får dig att känna dig oslagbar.

 

Jag är ingen fighter även om jag fightas mycket på film.

Brokig bakgrund

Uppväxten på landsbygden i Alabama, och senare vid floden Mississippi var inte helt lätt. Eftersom han är ordblind och hade svårt att sitta still i klassrummet var skoltiden inget vidare. Sporten och idrotten blev hans räddning och han fick stipendium för att spela amerikansk fotboll på collegenivå. Efter ett tag hoppade han av och drog till Miami, Florida för att söka lyckan.

 – Jag hade inga större ambitioner och jobbade med allt möjligt. Bland annat arbetade jag som byggjobbare och strippa. En dag kom en främmande kille fram till mig på stan och sa 'hej, behöver du representation?' Jag fattade först inte vad han menade. Han förklarade att han tyckte att jag borde bli modell och tipsade mig om en modellagentur. Jag kontaktade agenturen, de gav mig ett jobb och sedan rullade det på.

 Channing skrattar, rycker på axlarna och säger:

– Det var tack vare modelljobbet som jag fick möjligheten att börja söka olika filmroller. Det var en slump att jag blev skådis!

 

Strippa - i verkligheten och på film

Channings brokiga bakgrund har varit till stor nytta i hans skådespelarkarriär. Inför varje roll har han kunnat plocka fram aspekter ur sin personlighet och erfarenheter från sitt liv. Inte minst i förra årets snackis "Magic Mike", filmen där han under regi av Steven Soderbergh ("Ocean's Eleven"-filmerna) spelade manlig strippa. Channing producerade filmen, som baseras på hans egna upplevelser. I Magic Mike spelar Channing en erfaren strippa som blir mentor till en ung nykomling. Filmen är sexig, rolig och chockerande, men samtidigt mörk och tragisk och den visar upp en verklighet som de flesta av oss inte är bekanta med.

– Det var en tuff filminspelning på många sätt, säger Channing och blickar tillbaka. Jag reste tillbaka till Florida och gick på samma gator jag gått på som tonåring. Jag upplevde många av de saker i filmen som jag upplevt i verkligheten. Det var kusligt att återbesöka mitt tidigare liv tillsammans med en filmkamera. I mitt gamla liv bodde jag i en lägenhet från socialtjänsten och hade inga pengar. Nu var jag tillbaka på samma platser fast som förmögen och känd skådespelare. Det går faktiskt inte att med ord beskriva hur konstigt och obeskrivligt det kändes. Det var en tid då mycket kunde ha gått fel och livet hade kunnat leda in mig på fel spår.

 

Trivs bäst i jeans och t-shirt

Channing pratar tyst och ger intryck av att vara ganska blyg. Ändå besitter han en självsäkerhet och en beslutsamhet som vittnar om att han är en man som vet vad han vill. Det gäller allt från hur han styr karriären till hur han klär sig.

– Jag är intresserad av mode, men det är ett relativt nytt intresse. När jag var yngre förlitade jag mig helt på min äldre syster när det gällde stil och mode. Hon såg till att jag fick en schysst frisyr och snygga kläder som jag såg okej ut i. Med åren har jag utvecklat min egen stil.

  Han tillägger att han oftast är klädd som under vårt möte, i jeans och långärmad t-shirt.

– I grund och botten är jag en typisk jeanskille. I grund och botten är jag en typisk jeanskille. om under vårt möte, i jeans och  som vittnar om at han är en man som vet vad hanMen de senaste åren har jag kommit i kontakt med olika designers och nu gillar jag även en välsittande kostym. Mina favoritdesigners är Armani och Gucci.

– De passar när jag är på premiärer. Privat gillar jag Topshop och Diesel.

  Passformen är det viktigaste, menar Channing.

– För tajta kläder medför att man inte kan röra sig ordentligt. Men jag tycker att det är snyggt med kläder som inte är för pösiga utan som sitter snyggt och har en bra passform.

 

Vill inte bli för känd

Sedan snart fyra år är Channing gift med Jenna Dewan, skådespelare och modell, som han träffade när de spelade in filmen "Step Up" år 2006. Paret väntar nu sitt första barn. Channing vill inte prata om familjen, av rädsla för att exponera dem och därmed göra sig och sin familj mer kända än de önskar vara.

– Jag har fortfarande svårt att vänja mig vid att vara kändis, säger han och förklarar att han väljer att hålla en relativt låg profil och inte gillar tanken på att bli förföljd och ständigt omskriven i skvallerspalter.

– En del skådisar verkar tycka om att ständigt vara i rampljuset men jag håller helst en låg profil. Jag gillar inte ens att gå på premiärer och sånt. Jag skulle inte vilja vara den sortens superkändis.

 

Channing Tatum

Ålder

Fyller 32 i april i år

Familj

Hustrun Jenna Dewan, skådespelare och modell. Bebis på väg.

Intressen

Träning, hiphop-dans, surfing.

Bakgrund i korthet

Slog igenom som skådis i Ricky Martins video för låten "She Bangs". Spelade i "She's the Man" mot sin dåvarande flickvän Amanda Bynes. Var med i "A Guide to Recognizing Your Saints", mot Robert Downey Jr och Shia LaBeauf under regi av Dito Montiel. Dito gav Channing huvudrollen i genombrottsfilmen "Fighting".

Filmer i urval

"Step Up", "G.I. Joe: The Rise of the Cobra", "Fighting", "Public Enemies", "Dear John", "Haywire", "The Eagle", "Magic Mike", "21 Jump Street".

Aktuell

"G.I. Joe 2: Retaliation", biopremiär 29 mars. "Side Effects", biopremiär 3 maj.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta