0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Art comes first

Our Friends

Det är svårt att definiera Art Comes First som bara ett konstnärs- eller mode kollektiv. Grundarna Sam Lambert och Shaka Maidoh ser till att deras kreativa uttryck sträcker sig bortom deras bas i London och Paris och i det kulturella hantverket i sina designade kläder, till produkter och samarbetspartners världen över.

Art comes first- konsten framför allt- märks i det kreativa uttryck som framför allt leder den rörelse av skräddarsydda och klassiska stildrivna kläder till modevärldens elit. Tänk klassisk engelsk skräddarkonst från Savile Row blandat med brittisk punk och en D.I.Y filosofi. Du hittar dem på världens modemässor eller i världens främsta butiker såsom United Arrows i Tokyo, eller som värdar till evenemang eller som DJs.

Art Comes First grundades i London av före detta Savile Row designern Sam Lambert och media konstnären Shaka Maidoh för att skapa en konceptuell plattform för deras jobb som stylister, och designkonsulter och vidare för deras olika konstprojekt. Ett arbetet som rör sig från att skapa innehåll, digital skapande, konsultation, styling, design, art direction, fotografering och modekonstinstallation- men alltid med hantverket och det konstnärliga uttrycket i fokus.

Duon reser världen runt för att hitta inspiration i nya subkulturer och för att sprida sitt budskap. Förutom att sitta i Mr Porters style council och samarbetar med flertal varumärken såsom The Kooples, Fred Perry, Pony, Denham, gör de jobb för världens största magasin och jobbar som stylister till flera artister. Den för gemeneman relativt okända duon har med andra ord ett finger med i spelet kring allt det som kommer att inspirera modebilden kommande säsonger. För Stayhard har Art Comes First nu plockat ut sina favoriter ur det aktuella vintagesortiment som släpptes den 17e maj.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta