0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Din Garderob - Anders Stenberg

Our Friends

Anders Stenberg är till vardags gitarrist i bandet Deportees som förra året släppte albumet ”Island & Shores”.

Anders Stenberg

Albumet blev enormt kritikerrosat i svensk press och ledde bland annat till utmärkelsen ”Årets grupp” under P3 Guld.  När modemagasinet KING i våras listade de 100 mest inflytelserika inom svenskt herrmode hamnade Johan Lindeberg på första plats. Dock var Anders den enda som var med på samma lista två gånger (utan att KING kanske ens visste om det?): Dels med Deportees (plats 37) men även med gruppen Invasionen (plats 56) där Anders också är medlem.

Hur skulle du beskriva din klädstil?
Tricolor. Jag tycker att blått, rött och vitt är en sjukt trevlig kombination. Annars gillar jag att försöka anpassa mig lite efter sammanhanget. När jag flyger vill jag ha naturfärgad skjorta, typ kaki för att det är den resande mannens färg. Sen tycker jag att jag blivit bättre på att förstå vilka färger jag passar i och på vilken årstid. Helsvart är väldigt snyggt på sommaren, men lite varmt.

Vad skulle du aldrig sätta på dig?
Förmodligen något sjukt blaffigt bälte, med fet logga på. Men man ska aldrig säga aldrig.

Vilket är ditt favoritplagg?
Min gröna militärjacka från militära överskottsbolaget i Umeå samt min Beach House t-shirt. Sen är jag på ständig jakt efter de perfekta ”farsanblåa” jeansen, typ gamla 501:or men med bättre passform.

Är du hellre för uppklädd eller nedklädd?
Nu gör jag som politiker och omformulerar lite. Jag vill att folk hellre tänker att ”där kommer en lätt och ledig kille” än att jag skulle uppfattas som stiff. Jag skulle aldrig längre ha på mig något jag inte trivs i, så länge jag känner mig
avslappnad i kläderna kan det vara hur ”fint” och uppklätt som helst. Man vill aldrig se ut som man tvingats på farsans kavaj på examensavslutningen igen.

Vilket är ditt bästa köp?
Militärjackan, 50 kronor och jag använder den typ dagligen. Oerhört slitstarkt och bra material.

Vilket är ditt sämsta köp?
Jag minns att jag tjatade till mig en ganska dyr skinnjacka av min föräldrar när vi var på semester i Stockholm när jag var runt 10 år. Den använde jag sedan någon enstaka gång. Det hade jag ångest över länge.

Vilket är ditt dyraste plagg?
Jag har inte så många dyra plagg. En vinterrock från Whyred skulle jag tro är det dyraste, 4500 kr tror jag den gick på.

Favoritbutik?
Double R-butikerna i New York är väldigt fina, Ralph Laurens vintagekollektionsbutiker. Man vill typ köpa allt, men jag har inte råd med mycket där. Har köpt en skjorta en gång, den var fin.

Favoritmärke?
Jag gillar flera svenska märken. Jag har en kompis från Umeå som tillsammans med några kompisar gör sjukt fina skjortor, Another Shirt Please heter märket. Annars gillar jag Our Legacys grejer också, och även Acne brukar kunna
bjuda upp till dans lite nu och då.

Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen?
Jag tillbringar allt mindre tid framför spegeln, vilket känns som en suverän utveckling. Jag kan vara ganska seg ibland, men sällan för att jag speglar och fixar mig. Så rent klädes- och fixmässigt cirka 6 minuter och 36 sekunder.

Vem är din stilförebild?
David Byrne är nog en av de mäktigaste jag vet, för att inte tala om herrarna i Kraftwerks tyska precision. Båda dessa är förvisso ganska dressade, men de bär upp kläderna med sådan självklarhet.

Har du något signaturplagg?
Miltärjackan måste det ju bli, återigen. Kanske även min svarta indian/varg t-shirt. Den går dock sönder mer och mer för varje gång jag använder den, den är så urtvättad och tunn i tyget. Men väldigt skön.

Hur klär du dig till fest?
Oftast svarta byxor, skjorta eller t-shirt, och ibland kavaj. Sjukt tråkigt svar men jag går inte i bar underkropp på fest, så är det med det.

Har du några stylingtips?
Styla mindre.

Vad har du alltid med dig för klädesplagg på resan?
Kaki-skjortan.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta