0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Här är din garderob Albin Johnsén

Our Friends

Albin Johnsén slog förra året igenom med låten Din soldat – hiten som sålde platina på två månader. Sedan dess har ett debutalbum blivit till och en lång turné har gjorts. Vi tog ett snack om mode med Albin som enligt sig själv äger för många bomberjackor. och vita sneakers.

Många av Sveriges städer har fått besök av Albin Johnsén i sommar. I dagarna avslutar han sin turné som drog igång kort efter albumsläppet i våras.

Kan du inte berätta lite om ditt album?
– Jag ville få med låtar som speglar mig som person och visa en sida av mig som jag inte kunnat visa på singlarna. Det är en blandning av hitlåtar och lite mer mörka, avskalade låtar. Det hade varit typiskt att släppa en skiva direkt efter succén med ”Din soldat”, men det var skönt att vänta i ett och ett halvt år så att albumet fick växa fram och bli så bra som jag ville.

Hur skulle du beskriva din klädstil?
– Jag har någon slags street-stil som går åt mer dressat håll. Som yngre hade jag ganska konsekvent en hip hop-stil och väldigt mycket tyg som hängde, det lever kvar lite. Jag vill inte se för proper ut. Jag tycker det är skitsnyggt med svarta jeans, en vit t-shirt och vita sneakers.

Vilket är ditt favoritplagg?
– Vita sneakers kan jag köpa hur många som helst av. Annars tycker jag mycket om bomberjackor, jag har nästan lite för många.

Vad skulle du aldrig sätta på dig?
– Jag har väldigt sällan färgglada kläder, jag har svårt för starka färger. Tänk en t-shirt med galna färger! Jag tycker inte det är nice när det ser ut som att man vill att alla ska kolla på en, man kan ta plats på andra sätt.

Är du hellre för uppklädd eller för nedklädd?
– För uppklädd. Jag var nyligen på en invigning och var alldeles för nedklädd. Jag hade inte alls fattat att man skulle ha kostym, det var inte kul. Jag blev rätt obekväm av det.

Vilket är ditt sämsta köp?
– Jag har köpt en illrosa kaftanskjorta som jag aldrig använt. Den hänger där i garderoben som en påminnelse om att jag aldrig kommer använda den.

Vilket är ditt dyraste plagg?
– Det är nog en skinnjacka från Acne. Den är skitsnygg men sitter inte som jag vill. Jag köpte den i för liten storlek för att det var den enda som fanns kvar. Det var inte värt det.

Vilken är din favoritbutik?
– Jag har svårt att gå i klädbutiker, det är inte min grej. Men jag gillar Gant Rugger och Acne-butiken på Norrmalmstorg. Sedan tycker jag också det är avgörande hur personalen i butikerna är, jag tycker det är jobbigt när de blir för säljiga.

Har du något favoritmärke?
– Jag använder nästan bara kläder från tre märken: Gant Rugger, Brixtol och Acne. Gant Rugger för att de gör casual men propra grejer. Brixtol gör feta bomberjackor och Acne har väldigt smakfull design.

Hur lång tid lägger du på att göra dig i ordning på morgonen?
– Det beror på vad jag ska göra, men aldrig under tio minuter. Jag försöker alltid ha någon tanke med vad jag tar på mig och går aldrig ut i mjukis- byxor. Ibland när jag är på väg ut ångrar jag mig i sista sekund och känner bara “fy fan vad fult”. Då vill jag bränna upp allt jag har i garderoben och köpa nytt.

Vem är din stilförebild?
– Det varierar mycket. Jag tycker det finns många som klär sig väldigt bra, som Kim Cesarion och Daniel Adams Ray. Linus Eklöw som är producent och DJ har också snygg stil.

Har du något signaturplagg?
– Det måste vara bomberjackan. Och svarta jeans. Det är så att folk sagt att “du kanske ska prova något annat än bomberjacka”.

Hur klär du dig till fest?
– För en finfest, typ nyår, är det nice att ta på mig en schyst skjorta och kostym. Om det är fest hos en kompis så har jag nästan samma kläder som jag har till vardags, men jag försöker fixa frillan istället för att ha keps.

Har du några stylingtips?
– Alla passar inte i allt, så det viktigaste är att ha på sig det som man känner sig bekväm i. Man är som snyggast när man känner sig bekväm.

Vilket klädesplagg har du alltid med dig på resan?
– Ett par extra svarta jeans och vita sneakers. Jag är en sådan som spiller en hel del, så det är bra att ha extraplagg av mina favoriter.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta