0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Vilken färg på skorna ska man ha till mörk kostym?

Guides

Så får du till den perfekta kombinationen

Text: Pål Johansson

HAR DU OCKSÅ fastnat framför skohyllan i hallen utan att kunna bestämma vilka skor som passar till din kostym? Lugn och fin, vi har svaren på vilka färger som gifter sig och vilka som är hell no.

Det finns många gamla oskrivna och skrivna regler för vilka skor du bör ha på dig till kostym. Vissa är generella och gäller fortfarande medan andra har tappat sin tyngd. I sammanhang som bröllop och begravning kan det vara läge att tänka traditionellt medan det vid andra högtidligheter ges möjlighet att ta ut svängarna lite.

Traditionell svart - Om vi börjar med den mest klassiska och tidlösa svarta kostymen så bör du kombinera denna med svarta skor. Brun och svart är ingen perfect match, och kontrasten blir därför för stor.

Valfri blå - Till skillnad från den svarta så gifter sig den blå kostymen med både bruna och svarta skor. Brunt och blått är en magiskt snygg kombination som alltid funkar. Tänk dock på att båda dessa färger kan uppfattas som något mer informella än exempelvis svart och mörkgrått.

Generös ljusgrå - Här har vi en annan kostymfärg som harmonierar med såväl svarta som bruna skor. Tänk på att matcha skärpet med samma färg som skorna.

Klassisk mörkgrå - I likhet med den svarta kostymen så skär sig den mörkgrå alltför mycket med brunt för att det ska se snyggt ut. Satsa därför på klassiskt svarta skor.

Modig brun - Tillhör du den modiga skara som har balls nog att bära upp en snygg brun kostym är valet självklart – bruna skor.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta