0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Välj rätt solglasögon för din ansiktsform

Guides

Hästansikte, vattenskalle eller äggfejs – oavsett vilken ansiktsform du har så kan vi garantera att det finns ett par solglasögon som passar just dig. De där brillorna som tar dig från en beige mus till en het (sol)katt. Här är bågarna för ditt nylle.

solglasogon

Text: Pål Johansson

HITTA BRILLORNA som passar dig bäst.

RUNT. Drar ditt ansikte åt det runda, klotformade hållet bör du satsa på bågar med kantiga former som helst är bredare än ditt ansikte. Bredden gör bland annat att dina kinder smalnar av och mjukt kantiga former framhäver tinningarna och förlänger ansiktet. Stabila plastbågar eller ett par Wayfairers i mörka färger och mönster är som klippt och skuret för det bollformade huvudet.

AVLÅNGT. Har du ett ansikte modell längre så bör du gå all in på överdimensionerade runda eller fyrkantiga solglasögon. Se till att de har en bra omkrets så att de inte ser för små ut, men att bågen inte är bredare än ansiktets bredaste punkt. Pilotbrillor eller solglasögon med helglas är perfekt för ett longface. Se dock till att skalmarna sitter i mitten eftersom låga skalmar ”drar ner” ansiktet.

OVALT. Den som sitter och trycker med ett ovalt ansikte har ett smörgåsbord av modeller att välja mellan. Medelstora eller stora bågar passar dock bäst då de framhäver kindbenen. Alltför små modeller kommer ”trycka ihop” ditt nylle. Klassiska Wayfairers eller lagom stora metallbågar är säkra kort för äggansiktet.

FYRKANTIGT. Om du kan stoltsera med starka käklinjer och breda kindben så ska du satsa på runda, pilotformade eller rektangulära bågar med mjuka kanter. Plast- eller metallbågar, gärna överdimensionerade, funkar som hand i handsken för fyrkantsnyllet.

HJÄRT- ELLER DIAMANTFORMAT. Har ditt ansikte mer formen av en trekant med breda kindben och spetsig haka så kan du gå lite mer crazy. Wraparounds, wayfairers eller rektangulära brillor funkar bra på ett triangelhuvud. Se dock upp för de allra största solglasögonmodellerna.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta