0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Välj rätt klocka som passar din outfit

Guides

Din gamla, feta dykarklocka må vara ett kul minne från semestern men, handen på hjärtat, passar den så bra med din övriga outfit? Vi tar på oss urmakarbrillorna och guidar dig genom klockdjungeln.

Klocka

Text: Pål Johansson

DET FINNS MÅNGA klocknördar där ute. Vissa samlar byrålådor fulla med billigt krafs medan andra lägger mindre årslöner på sina. Men valet av armbandsur är inte det lättaste, speciellt inte om man vill att det ska funka med resten av ens outfit.

LITA PÅ MAGKÄNSLAN Som med allt annat så gäller det att du väljer en klocka du är bekväm med och tycker är snygg. Vilken typ av urtavla eller urverk du väljer är givetvis en smaksak. Vissa föredrar klassiska mekaniska urverk i den exklusivare prisklassen medan andra föredrar en billigare Quartz-variant, som mäter tiden med hjälp av kvartskristaller, i mer vågade färgkombinationer och utföranden.

SVART ELLER BRUN? Det första valet står oftast mellan vilken typ av armband du gillar. Väljer du läderbandet står valet oftast mellan brunt och svart. Det klassiska svarta funkar till det mesta och gör sig bäst i lite formellare sammanhang. Det stilsäkra bruna är också ett gångbart alternativ, men kräver lite mer eftertanke i färgval för att komma till sin fulla rätt. Gör sig t.ex. väldigt bra till blåa toner och mörka nyanser av grönt.

SILVER ELLER GULD? Med en länk i silver eller stål får du en klocka som funkar i de flesta sammanhang och kläder. Guldlänken är däremot lite svårare, men kan i rätt kombination bli den ultimata pricken över i:et. En eye-catcher som gör sig bäst med varma naturfärger som grå, brun och skogsgrön eller mörkare nyanser av blå. Dissa dock tjocka guldlänkar värdig en rapstar om du inte är just det.

GUMMI ELLER TYG? Gummiarmbanden sitter vanligtvis på sportklockorna och bör därför främst användas i vid träning eller som en accessoar till streetoutfiten. Tygvarianterna sitter däremot på många snygga och mer formella klockor, och har därmed ett bredare användningsområde.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta