0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Vad innebär klädkoden ”mörk kostym”?

Guides

Knäck koden till festen

Text: Pål Johansson

DU STÅR MED inbjudningskortet i handen. En magisk fest är på ingång, men hur var det nu med klädkoden ”mörk kostym”? Inga problem, här rätar vi ut frågetecknen kring koden en gång för alla.

Målet med klädkoden ”mörk kostym” är en enhetlig och formell klädsel och den bör tolkas som det låter, d.v.s. med en mörk kostym som bas. Du har säkert stött på den på inbjudningen till bröllopet, studentmottagningen eller dopet. Men ”mörk kostym” säger ju inte så mycket mer än just detta. Så vad ska du ha på dig egentligen?

Basen - Grunden är som sagt en enfärgad eller diskret mönstrad kostym i svart, mörkblått eller mörkgrått. Enkel- eller dubbelknäppt i klassiskt utförande. Undvik kritstrecksrandigt och windowpane-mönster och stick istället ut med en kostym med perfekt passform. En tumregel är att ju mer formell festen är, desto diskretare färger, mönster och tillbehör.

Kryddningen - En vit eller ljus skjorta med formell krage och gärna dubbelmanschett samt en snygg slips eller fluga är standard. En diskret tätmönstrad skjorta kan gå hem men fimpa den svarta och vita slipsen eller flugan. Tänk svart gällande lågskor, skinnbälte och strumpor.

Knorren - Möjligheten att sticka ut är begränsade, men klädkoden lämnar några öppningar. Med ett par snygga manschettknappar, en noga utvald och vikt bröstnäsduk och väst kan du sätta den sista personliga touchen som garanterat blir som oliven i Dry Martinin.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta