0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Hur trimmar man sin mustasch?

Guides

Fyra steg till en välvårdad läppfrisyr

Text: Pål Johansson

LIDER DU AV valrossyndromet eller börjar mustaschen inkräkta på en allt för stor del av ditt ansikte? En välansad och rätt trimmad överläppsbehåring kan vara skillnaden mellan grottmänniska och stilikon. Här är tipsen på hur du får kontroll över din musche.

Alla mustascher har sin egen unika stil och sätt att växa. Oavsett vilken mustaschtyp du har och vilken överläppsfrisyr du tänkt dig så kommer du behöva tämja ditt läpplurv. Såväl en tunn tangorabatt som en frodig Tom Selleck-musche kräver omvårdnad för må bra och se top notch ut. Hur gör du då för att uppnå mustaschperfektion och trimma den till fulländning? Fyra enkla steg är allt som behövs.

1. Clean it - Tvätta och torka mustaschen noga. När du försäkrat dig om att håret är torrt så kammar du igenom det med en mustasch- eller vanlig kam. Den som uppskattar sin ansiktsbehåring lite extra investerar i speciella skäggrengöringsprodukter.

2. Shape it - Beväpna dig med en liten skägg- eller frisörsax och eventuellt en smidig trimmer. Formen på mustaschen fixar du genom att ansa bort hår som sticker ut eller ser konstiga ut. Börja från mitten och arbeta dig utåt. Trimma därefter kanterna på sidorna och undersidan så att den ser välformad och ansad ut.

3. Cut it - Det sista steget är att trimma till önskad längd. Dra kammen genom mustaschen och trimma bort håret som är på utsidan om kammen i önskad längd. Tänk på att hålla både huvud och kam rakt för att undvika pinsamma feltrimningar.

4. Style it - Alla mustascher mår bra av uppskattning. Massera in en bra skäggolja för näring och fräsch doft. Avsluta med lite mustaschvax för att fixa the final touch och knorra till ändarna

Sharing is caring

  Dela     Tweeta