0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

These Boots Are Made for Walkin’ – Ta hand om dina skor

Guides

Generellt tenderar män att äga färre par skor under en livstid än vad kvinnor gör. Varför så är fallet har vi dessvärre inte svar på. Dock ger här Kristian Torsson på Göteborgsföretaget F Division Group svar på hur du vårdar och sköter dina skor och boots på bästa sätt. Företaget F Division Group säljer inte bara sitt eget märke Sneaky Steve utan representerar även Wrangler Shoes och ett antal andra skomärken i Sverige.

Ta hand om dina skor

Kvalitet
Inför den nalkande hösten är det många som satsar på att köpa ett par ordentliga kängor eller skinnskor av grövre karaktär. Dock kan det skilja väldigt mellan kvalitén på lädret från ett par till ett annat.
– Generellt tycker jag att man ser på finishen om det är ett bra eller dåligt material. Ser de lite plastigt ut är de oftast lite sämre och vice versa. Vi använder alltid väldigt hög skinn- och läderkvalitet för våra skor, berättar Kristian.

Skovårdskit
Oavsett vilken kvalitet man har på sina pjucks så behöver de vårdas. Alla som bryr sig om sina skor borde ha ett skovårdskit till hands, dels för att få skorna att se bra och välvårdade ut men även för att förlänga livslängden på skorna.
– De mest fundamentala delarna i ett skovårdskit är impregnering, skofett, skokräm, diskmedel och trasa, berättar Kristian.

Sneakervård
Diskmedel kanske många ställer sig frågande till, men denna universalsubstans fungerar perfekt till att göra rent sina sneakers med. För tvätta sina tygskor och sneakers i tvättmaskin är någonting som Kristian absolut inte rekommenderar:
– Inga skor är lämpade att tvätta i tvättmaskin.
Finns inga skor som mår bra av en sådan behandling.
Limmet kan släppa och sulan kan tappa formen.
Finns heller inga garantier som gäller efter att en
sko har besökt tvättmaskinen. Torktumlaren är
ett lika stort generalfel.
Skofett
Viktigt att skofett är just fett så att det inte torkar ut skon. Det finns dessvärre flera produkter på marknaden som är syntet och torkar ut lädret i skon.

Skoblock
Skor som man inte använder dagligen mår bra av att ha ett par skoblock i sig när de står på skohylla. Detta så att de inte tappar formen och får oönskade ”rynkor”.
– Skoblocken skall helst vara i trä. Dels så är det ofta bättre än plastvarianterna, men också snyggare och snällare mot miljön.

Mocka
Mocka kanske inte är det material som är mest lämpat för höstrusk, men vårdar man sina mockaskor så funkar det alldeles utmärkt. Sedan består ju höstens väderpallett inte bara av rusk.
– Impregnera väl och använd en bra mockaborste så håller man sina mockaskor i trim även i höst, påtalar Kristian.

Saltränder
När hösten sedan övergår i vinter är det många som brottas med saltränder på sina skor:
– Speciellt här i Göteborg där snöslask är lika vanligt som halv special och spårvagnar. Jag har hört att insidan på bananskal skall vara en höjdare men det är inget vi på Sneaky Steve rekommenderar. Vi kör på skofett, trasa och frenetiskt gnuggande.

tipbox

Tre enkla knep på hur man förlänger livslängden på sina boots:

1. Impregnera eller fetta in dom väl.

2. Köp fler par och variera lite.

3. Var inte rädd för att klacka om skorna vid behov.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta