0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Stiltips - Knäck klädkoden

Guides

Knappa in “klädkoder” i Google och du leds till otaliga diskussionsforum som försöker guida dig rätt. Är det okej att bära bruna skor kvällstid, och kan du ha ett affärsmöte iklädd jeans? Att vi tar klädkoder på så stort allvar beror sannolikt på att vi är måna om att tillhöra sammanhanget klädkoden representerar. Och tyvärr är det inte bara informella klädkoder som är diffusa, såsom affärsmöten eller första middagen med svärföräldrarna.

Stiltips - Knäck klädkoden

Vad menar egentligen värden eller värdinnan med formella klädkoder som “Kavaj” på festinbjudan? Kostym, eller kavaj med udda byxor? Även om du gör en regelrätt tolkning av klädkoden finns en påtaglig risk att värden eller värdinnan tolkat begreppet annorlunda. Ska du agera efter den formellt korrekta meningen, eller den vanligaste misstolkningen? Men oavsett formella eller informella klädkoder finns några knep som du kan använda för att alltid pricka rätt!


Hellre nedklädd än uppklädd

Det finns tillfällen då formell klädkod bör följas med respekt för sammanhanget, till exempel bröllop och begravningar. Det finns även sammanhang där du bör anstränga dig för att pricka rätt på den informella klädkoden. Hur intresserad är du egentligen av jobbet om du inte ens brytt dig om att undersöka vilken klädkod som gäller inför intervjun? Rekommendationen för de flesta sociala sammanhang är dock att hellre vara underklädd än överklädd. I dag, när handgjorda jeans kostar mer än många kostymer, kan du inte räkna med att markera någon social status. Du riskerar snarare att bli betraktad som en stel viktigpetter om du kommer i slips och kavaj när resten av festens män bär jeans och skjorta.

 

Var välklädd

Vissa män ser alltid stiliga ut, oavsett om de bär kavaj och jeans eller smoking. Andra män har det motsatta problemet. Oavsett hur ny eller dyr kostymen är ser de sjaskiga ut. Kavajen har för långa ärmar, skorna är slarvigt omhändertagna och i bröstfickan lyser en prålig näsduk. Ägna tid åt att hitta kläder som sitter bra, och ta hjälp av ändringsskräddare om det behövs. Lär dig enkla och klassiska färgkombinationer. Genom att ha väl sittande och väl kombinerade plagg – vara välklädd helt enkelt – kommer du oftast undan med att vara mindre noggrann med klädkoderna.

 

 

Blanda högt och lågt

Om du är osäker på klädkoden kan du prova att kombinera enklare plagg med mer uppklädda. Detta är en lite djärvare strategi som kräver känsla för att träffa rätt, men om den gör det så klarar du inte bara klädkoden utan får även en mer unik stil. Kan en av dina lite grövre kostymer fungera med en jeansskjorta kombinerad med sidenslips? Eller varför inte köra en vit rundhalsad t-shirt och ett par enkla och rena sneakers till en omönstrad mellangrå kostym.

 

Sharing is caring

  Dela     Tweeta