0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Stilguiden 2015

Guides

Stayhard väljer ut tre stycken måsten som du ska ha koll på under våren.

" />

Chinosshorts - Välklädd i shorts

Chino, som på spanska betyder kines, namngav de långbyxor som de spansktalande soldaterna bar under sent 1900- tal på Filippinerna. De militära byxorna tillverkades av en lätt och bekväm bomullstwill från Kina och blev snart mycket populära bland män. I dag är materialet en del av shortsfamiljen, inspirerat av de brittiska Bermundashortsen som uppkom under andra världskriget.

De båda shortsens gemensamma nämnare är att de är mer propra än andra shorts samt att längden aldrig går ner över knäet. Chinosshortsen är ett stort fenomen bland vårens måsten och med dem som bas kan du variera din look så att de passar vid många tillfällen. Ha dem på båtturen så kan du behålla dem på även när du lägger till vid den schysta hamnkrogen. Bär dem på after beachen med ett linne och sneakers för en mer avslappnad look. Eller varför inte kombinera dem med ett par loafers och en skjorta med upprullade ärmar för en mer preppy innerstadslook.

Regnjackan  -  Stilren i regnrusket

Det finns inget dåligt väder … Så inleds det gamla uttrycket vi alla hört till leda sedan barnsben. Nog finns det dåligt väder, men man behöver ju inte ha trista kläder för det! Visst känns regnrusket lite mer uthärdligt när man har en snygg regnjacka eller regnrock att dra på sig? Den gamla klassiska regnrocken i galon har fått ett uppsving med olika modeller och färger. Dess höga modegrad gör att den numera fungerar såväl på landet som till och från jobbet. En riktigt snygg regnjacka förtjänar bättre än att hänga kvar i garderoben de dagar det inte regnar. Att regnjackan är helrätt i vår gör att valmöjligheterna är stora, det finns något som passar alla. Du använder den även med fördel en grå eller blåsig dag då materialet ofta inte bara skyddar mot regn utan även mot vind. Kombinera jackan med gummistövlar för en tvärsäker look. På Stayhard.se finns ett stort urval för dig att hitta just din favorit.

Den svala skjortan - En sommarklassiker

öreställ dig en av sommarens varmaste dagar och känslan av att klä på dig en sval och luftig bomulls- eller linneskjorta.
Ett skönt och användbart plagg som passar utmärkt för högsommardagar. Både bomullsmixer och linnetyg är svala material. De här materialen har ofta en glesare väv, vilket innebär ett större luftintag. En skjorta i linnetyg är inte den typen av skjorta som gör sig bäst i tight passform. Dels tenderar vissa att vara lite genomskinliga, men framför allt på grund av den lösare vävstrukturen som gör att sömmarna riskerar att spricka om skjortan sitter för tight. Bär den hellre i loose fit så undviker du både svettfläckar och spruckna sömmar samtidigt som du är välklädd. Linneskjortan är däremot inget för den som vill vara välstruken eftersom materialet lätt skrynklar sig. Däremot ger den – trots rynkor – en både klädd och avslappnad look. Styla med ett par upprullade jeans eller chinos och ett par loafers och du är kittad för en eftermiddag på stan. Den går även väl ihop med ett par snygga shorts eller en elegant sommarkostym. Är vädret lite kyligare är en snygg ulltröja ett säkert kort att kombinera med. Färgsättningen är oändlig, även om många nog tänker på linneskjortan som vit. Linnetyget passar väldigt bra för starka färger eftersom strukturen i tyget har en dämpande effekt.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta