0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Stilguide - Sneakers

Guides

Man kan aldrig ha för många par sneakers. Höga, låga, enfärgade, mönstrade, i skinn, i canvas… variationerna är oändliga och ha-begäret likaså.

Sneakers

Text: Anna Hanefalk
Foto: Per Norberg
Styling: Dios Mio
Modell: Some guy we meet in Cape Town

FRÅN ATT HA VARIT EN ”gymnastiksko” bjöds sneakern in i finrummet. Hip hop-stjärnor som Puff Daddy och Kanye West bidrog till att göra skon till ett fashion statement, det frodades bland annat en kultur med vita sneakers som skulle hållas spotless så gott det bara gick. I dag kan du till och med se denna sköna sko på röda mattan.
Du kan utan tvekan ha ett par fräscha sneakers på festen (om du inte ska på smoking-middag vill säga) – en snygg och stilren sneaker trumfar en sliten skinnsko any day. Sneglar man på vårens sneakers ser vi två varianter som kommer stort.
Först ut är de sportigare, tunna, lätta varianterna. De får gärna ha en något mer bastant sula för dämpningens skull. Många av modellerna är retro i bemärkelsen att de varit med länge, till exempel Vans och Converse. Känslan däremot är allt annat än retro. När det kommer till färg ser vi många modeller i vitt eller navy den här säsongen.
Parallellt med de tunnare skorna kommer de lite mer bastanta tennisinspirerade – gärna vita – modellerna som ju egentligen aldrig går ur tiden, till exempel Stan Smith, Reebok Classics och Nike All Court. Majoriteten av vårens modeller är låga, så kom ihåg att även investera i lågt skurna strumpor. Är du en sann sneakersnörd behöver vi väl knappast påminna om att ingen blir glad av en ful omatchad strumpa till en oklanderligt snygg sneaker.

Sneakers

Sharing is caring

  Dela     Tweeta