0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Stilguide aw 2015

Guides

Vi tittar närmre på tre nyckelplagg för hösten 2015.

Rocken är alltid det stiligaste alternativet, även om det kanske inte alltid är det trendigaste. Den här säsongen behöver du inte kompromissa, just nu är den helt rätt. När du väljer rock ska du inte gå alltför mycket på vad som är inne just nu. Du ska välja en rock som du själv tycker är snygg och känner dig bekväm i. Och givetvis en som sitter bra, tänk på att den inte ska vara för bylsig eller ha för långa ärmar.

Rocken är ett användbart plagg som du ofta kan använda långt inpå vintern. Vill du vara stilig ända ut i fingerspetsarna, toppar du looken med ett par välsittande skinnhandskar och välputsade skor. Dra på dig ett par höga kängor och låt luvan vara uppe på hood-tröjan eller ha en tjockt stickad halsduk för en rockigare look. Rocken är ett av höstens verkliga nyckelplagg, men ska man lyfta fram en typ av rock i rampljuset väljer vi den långa rocken. Rockar finns i oändliga mönster, knäppningar, kragar, färger och material. Eftersom det ofta är en investering och ett plagg du bär dagligen, troligen under flera säsonger, uppmanar vi dig att ta en stund till att tänka vad som passar din personliga stil. Bär du kostym till jobbet kan en paletå (rakt skuren, saknar skärp, saknar slag på ärmar och är vanligen enkelknäppt) vara att föredra. Är du en jeanskille kanske skepparkavajen eller en rock i grövre material vara att föredra.

Pikén med rötter i tennisen blev pikétröjan snart ett basplagg i den amerikanska preppygarderoben. Numera får man klassa den som ett basplagg överlag i den manliga garderoben, likväl som t-shirten eller skjortan. Pikétröjan har varit utskälld i perioder, anklagad för att bäras av brats eller golfare i övre medelåldern. De senaste säsongerna har den däremot gjort en välförtjänt comeback på catwalken. Nu när den åter är i hetluften tål den att plockas in i ett finare sammanhang än casual: Bär den under en smalt skuren kavaj i bomull. Undvik att ha den under en klassisk grå eller svart ullkavaj. En pikétröja som bärs under kavaj har också den lite krav på sig, den får inte vara urtvättad eller sliten och gärna ha en smal passform (utan att sitta tight) och ett tunnare tyg. Färgskalan kan du med fördel hålla till grått, vitt och svart under kavaj. På semestern, eller i andra mer avslappnade sammanhang, kan du gå all in på färger.

En av pikétröjans bra egenskaper är att du kan använda den för att både klä upp och ned dig. Som alternativ till skjorta blir du mer nedklädd, som alternativ till t-shirt blir du mer uppklädd. Pikétröjan är schyst att ha under en tröja eller kofta nu när temperaturerna kryper nedåt – den ger ett välklätt intryck jämfört med t-shirt och du slipper stryka en skjorta.

Stickade tröjan Varje år, lagom till kyligare månader, blir den stickade tröjan en favorit i garderoben. Inget plagg är lika starkt förknippat med hösten och inget plagg är heller lika härligt att dra på sig när kylan tränger sig på. När du ännu inte känner dig riktigt redo att börja använda tjocka jackor så är den stickade tröjan perfekt för att slippa frysa. Eftersom de kalla månaderna är många och långa får du dessutom användning för den en lång tid framöver.

Förutom att stickade tröjor är otroligt sköna och varma så är det ett plagg som finns i många snygga utföranden och olika typer av stickningar. Klä dig i en enfärgad variant för en stilren look och mönstrad för en mer upplivande. Den stickade tröjan är snygg i sig själv och kan därför med fördel bäras utan några krusiduller. Är man dock sugen på en mer uppklädd look är den snygg att bära med en skjorta som får sticka fram i halslinningen och vid ärmsluten. För en ännu stiligare look matchar du den med ett par dressade byxor eller kavaj. Tänk på att stickade tröjor ska tvättas försiktigt. Håll därför koll på instruktionerna på tvättlappen.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta