0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Så stryker du din skjorta

Guides

Få saker kan sänka en i övrigt stilig outfit som en skrynklig skjorta. Och även om du lider av svår strykjärnsskräck så har vi lösningen. Här är fem enkla steg som gör att du aldrig mer behöver dra på dig en ostruken skjorta.

Strykning

Text: Pål Johansson

TIPSEN FÖR EN klanderfri strykning.

BE PREPARED. Kolla skjortans tvättlapp vilket material den är tillverkad av och värmenivå den ska strykas på. Fyll på vatten i strykjärnet (eller en blomspruta) och ställ in rätt temperatur. En strykbräda är givetvis det smidigaste, annars funkar ett handduksbeklätt bord. Vräng den nytvättade skjortan ut och in. Bäst resultat får du om skjortan tas direkt från tvättlinan eller om du fuktar den jämnt.

LET THE STRYKNING BEGIN. Börja med ärmarna, sträck ut och se till att onödiga veck undviks innan du stryker från mitten och ut. Öppna upp manschetten och ge den en skön rundstrykning på båda sidor.

TA DIG I KRAGEN. Nästa steg är kragen, då du stryker från snibbarna och in på bägge sidor. Trä därefter en axel i taget på den smala delen av strykbrädan och stryk ut alla veck.

SLUTKLÄMMEN. Näst sista steget är bakstycket som du drar lite i med ena handen medan du stryker den slät. Le grand finale är skjortbröstet, där du tar en sida i taget. Tänk på att ta det försiktigt på den högra sidan runt knapparna innan du går vidare till den avslutande vänstersidan.

KLART. Sedan är det bara att hänga upp din oklanderliga skjorta på en galge, knäppa översta knappen och låta den invänta nästa högtidliga användning.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta