0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Så klarar du anställningsintervjun

Guides

Fem tips på hur jobbet blir ditt, du har just fått beskedet du längtat efter – du är kallad på anställningsintervju. Men hur ska du ladda upp, bete och klä dig för att arbetsgivaren ska ropa ”Honom ska vi ha!”? Vi har listat fem punkter för att lyckas på intervjun.

Text: Pål Johansson

1. Be prepared! - Research är A och O för en lyckad anställningsintervju. Läs på om företaget och få en känsla för deras kultur. Förbered frågor och kopior på viktiga dokument. Det visar att du är engagerad och har koll på läget. Och behöver vi ens nämna att du ska komma i tid?

2. Dress for success! - Inte nog med att du ger ett bättre intryck rent visuellt – du kommer även känna dig proffsigare och mer självsäker. Reka vilken klädkod som gäller på företaget och anpassa din klädsel efter det. Undvik alltför vågade mönster, motiv och färger och skippa iögonfallande accessoarer eftersom detta tar fokus från dig som person.

3. Stay focused! - Stäng av mobilen och fokusera på nuet under intervjun. Lyssna, prata tydligt och ge genomtänkta svar. Kör gärna en testintervju med en polare innan ”the real deal” för att gå igenom de vanligaste frågorna. Ge ärliga och personliga svar och undvik klyschorna du tror att intervjuaren vill höra.

4. Body talks! - Även det du inte säger under intervjun spelar roll. Kroppsspråket avslöjar en hel del om vem du är och hur trovärdig du är. Sök alltid ögonkontakt med den du pratar med och ladda upp med ett träningspass och lite självpeppning innan intervjun.

5. Analyze this! - Analysera intervjun. Vad gick bra och vad kan du göra bättre? Om du mot all förmodan inte skulle få jobbet så kommer du ha nytta av detta till kommande anställningsintervjuer.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta