0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Så klär du dig på studenten

Guides

Ditt livs största dag hittills närmar sig med stormsteg – den efterlängtade studenten. Betygen är putsade, frisyren likaså, nu återstår bara kläderna. Vi har den ultimata guiden till hur du klär dig rätt på studenten.

Skägg

Text: Pål Johansson

FIRA MED STIL. Vi kan ju börja med att poängtera att det absolut inte finns några måsten gällande klädsel på studenten. MEN, det är en extremt stor dag i ditt liv och då tycker vi att kläderna ska väljas därefter. Just därför tycker vi att du ska köra på:

KOSTYM – För många är detta den första kostymen de äger. Se då till att lägga lite extra tid på att hitta en du gillar och som sitter snyggt. Välj hellre en billigare med bra passform än en illasittande dyr variant. Mörkblå är den traditionella studentfärgen, men det finns inget som förbjuder svart, grå eller mönstrat. Om du trivs bäst i enkel- eller dubbelknäppt avgör du själv. Ett tips kan vara att investera i en kostym där kavaj och byxor funkar var för sig, eftersom du då förlänger livslängden.

SKJORTA – Här är det traditionella valet en snygg vit kostym- eller linneskjorta beroende på typ av studentkostym. Dissar du detta funkar givetvis en annan färg, men se då till att skjortan är i en ljusare nyans än kostymen.

ACCESSOARER OCH SKOR – Lågskor och skärp i brunt (eller svart) gör sig kalasbra till en blå kostym. Gällande slipsen eller flugan och näsduken kan du leka lite mer med färger. De behöver inte vara i samma mönster, men det är snyggt om de går i samma nyans.

MÖSSAN – Den självklara piffen på anrättningen. Luras inte av studentföretagens säljsnack utan satsa på en basic-variant utan bling och extrafunktioner. Lägg de pengarna på en riktigt schysst skumpa till studentfesten istället.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta