0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Så gör du rent grillen snabbt

Guides

Så gör du rent grillen snabbt

Drivor av aska och kolbitar och ett klibbigt galler fullt av gamla mögliga matrester och rost. Känns det igen? Här är de smidiga stegen till en ren och fräsch grill.

Text: Pål Johansson

Ingen gillar köttbitar eller grillspett med en bitter eftersmak av förra veckans vidbrända hamburgare eller förkolnad lax från ifjol. Det är upplevelser som kan få även den mest härdade grillälskare att tvivla över sin passion. Som en liten oskön bonus kan det ju dessutom vara direkt ohälsosamt. För du steker väl inte köttbullar i samma odiskade stekpanna som du brassade kyckling i för tre dagar sedan? Nej, en ren grill är en bra grill!

Burn it!
Ett skabbigt galler ger ett skabbigt resultat. Men att göra rent är enklare än du tror, och du behöver inte ens göra det direkt efter att du käkat. Vänta istället tills nästa gång det är dags för grillning och lägg på gallret när grillen är som hetast. Värmen kommer att bränna sönder den ingrodda smutsen och göra den lätt att skrapa bort med en grillborste. Andra grillmorstips är att rengöra med hjälp av natriumkarbonat, en aluminiumfolieboll, ammoniak eller att låta gräsets dagg lösa upp smutsen. Efter rengöringen oljar du in gallret med lite neutral matolja, så släpper maten lättare.

Fräscha till din grill
Det är inte bara gallret som behöver kärlek. Även resten av ditt lilla trädgårdskök behöver omtanke och rengöring för att grillningen ska bli en njutning. Skrapa med jämna mellanrum ut all smuts, mat- och kolrester från grillens botten så att du undviker otrevliga överraskningar och plötsliga flammor. Kör även ett varv med trasa och rengöringsmedel på grillens utsida, lock och sidobord för att tvätta bort eventuella fettfläckar och otrevligt klet.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta