0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Rock eller jacka i vinter?

Guides

Stilsäkra och värmande vinterplagg

Text: Pål Johansson

TEMPERATUREN HAR SJUNKIT under nollan, snön och slasket är på ingång och du knallar fortfarande huttrande runt i sommarens jeansjacka. Något måste göras! Frågan är vilken typ av jacka eller rock du ska välja. Vi har svaret!

FÖR ATT UNDVIKA att tvingas gå i ide eller emigrera till sydligare breddgrader kan det vara läge att fundera på det här med vinterjacka. Första steget är att fråga dig vilka behov du har, syftet med plagget och självklart vad du gillar. Ska det vara dressat och jobbmässigt eller enbart varmt och skönt på vinterns utflykter?

Stil före värme - Är du ute efter att närma dig vintern med stil är ullrocken, eller vinterns kostym, det självklara valet. Klassiskt snitt, slimmad form och grovt tyg ger ett dressat och proffsigt intryck och lämpar sig därför perfekt för såväl kundmöten som söndagsmiddagar med svärföräldrarna. Ett minus är att rocken inte klarar av vargavinterns temperaturer särskilt bra.

Medelvägen - Parkasen är den sköna medelvägen för dig som vill se någorlunda proper ut, utan att få köldskador. En snygg och praktisk jacka som värmer bättre än en ullrock och är tunnare och mer dressad än en dunjacka. Funkar både till jobbet och de krispiga vinterpromenaderna i skogen.

Det fluffiga alternativet - Är målet funktion, komfort och värme är det definitivt dunjackan du ska välja. Bor du långt norrut eller ofta åker på skidsemestrar finns egentligen inget annat alternativ. Om du däremot bor i en regnig del av landet eller älskar att rulla runt i snön bör du välja en vattenavstötande jacka, eftersom dunet lätt mister sin egenskap när det blir fuktigt.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta