0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Kläder som passar till kontoret på casual friday

Guides

Lediga plagg för ett avslappnat veckoslut

Text: Pål Johansson

HELGEN ÄR NÄRA och nu återstår bara upploppet – the casual friday. Men vad innebär det egentligen? Här är kläderna som funkar på jobbets avslappnade fredagar.

Jobbar du på ett kontor med en dressad klädkod har du antagligen stött på begreppet casual friday. På den avslappnade fredagen ges möjligheten att lämna kostym och slips hemma och istället dra på sig mindre formella kläder. På vissa företag är casual friday inte alls så casual som du hade hoppats på, medan andra tillåter att du går crazy. Det kan därför vara läge att stämma av lite innan du styr till jobbet i dina noppiga mysbyxor och urtvättade t-shirt. Denna trevliga kombo funkar nämligen enbart på en försvinnande liten andel av de arbetsplatser som till vardags anammar en strikt klädkod som kostym eller kavaj.

Underkropp - Tillåter inte företaget denim till vardags kan det vara läge att dra på sig ett par jeans under casual friday. Chinos är annars ett gångbart underkroppsplagg dessa dagar. Sommartid kan detta dessutom vara enda veckodagen som shorts är helt ok.

Överkropp - På rätt arbetsplats innebär den ”lediga” fredagen att du i stort sett kan välja vilken tröja, skjorta eller t-shirt som helst. På andra bör du kombinera jobbkavajen med en skjorta, tröja eller slipover, som dock kan vara mer färgglad eller mönstrad än övriga dagar. Slipstvånget gäller sällan under casual friday.

Fötter - Varför inte låta fossingarna vila ut i ett par snygga sneakers dagen till ära? Mixar du upp dessa med schyssta fredagsstrumpor så är outfiten klar.

Dressed up friday?! - Jobbar du på ett ställe som helt saknar klädkod kan fredagen istället vara den perfekta dagen att klä upp sig. Chocka de vardagslunkande arbetskompisarna med att komma till jobbet i full kostym, väst, fluga och snygga lågskor.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta