0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Hur viker jag näsduken i bröstfickan?

Guides

Sex klassiska vikningar du borde kunna

Ingen kostym är fulländad utan en schysst vikt bröstnäsduk, så enkelt är det. Och i ett hav av mörka kostymer är en omsorgsfullt vald näsduk med rätt vikning ett ganska enkelt sätt att sticka ut. Här är vikningarna du bör lära dig.

Nonchiga viket - Precis som det låter är detta vikningen för dig som vill skapa en nonchalant känsla som ger intryck av att du bara tryckt ned näsduken i bröstfickan. Kräver minimalt med fingerfärdighet, men ändå lite finess för att det ska se snyggt ut.

Puffen - En vanlig vikning som har många likheter med Nonchiga viket, med skillnaden att det här är en puff istället för kanter som sticker upp. Perfekt mix mellan avslappnat och dressat.

Triangeln -Snäppet mer seriös än Puffen. En vikning som går att kombinera med det mesta och som går hem i de flesta sammanhang.

Pyramiderna - En snygg, klassisk vikning som lämpar sig bäst till lite mer formella tillställningar i bröstfickan på en mörk kostym, smoking eller frack. Kan kännas lite väl stiff till vardags.

Trippelspetsen - Den perfekta näsduksvikningen för dig som vill briljera med din fingerfärdighet. Gör sig bäst på den formella festen, men kan även spexa upp en stel parmiddag eller ett kundmöte på jobbet.

Raka strecket - James Bond-vikningen som ger en sober känsla som gör sig perfekt i smokingfickan på bröllopsfesten. Kolla så att ”strecket” sticker upp cirka en centimeter och är spikrakt.

Text: Pål Johansson

Sharing is caring

  Dela     Tweeta