0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Hur ska man klä sig på bröllop?

Guides

Din bästa polare ska överge singellivet och gifta sig. Bröllopsinbjudan är mottagen och nu återstår bara en sak – valet av kläder. Frågorna hopar sig, hur ska du egentligen klä dig? Vi benar ut de fem vanligaste klädkoderna för bröllopsfesten.

Brollop

Text: Pål Johansson

KNÄCK KLÄDKODEN för bröllopsfesten. För att underlätta valet av kläder till bröllopet så innehåller inbjudan troligtvis en klädkod. Vi gissar att det står något av följande:

FORMELL KLÄDSEL. På detta bröllop snålas det inte på krutet. Med ”formell” menas frack, jackett eller annan högtidsdräkt. Kör du på det naturligaste valet, frack, bör du kombinera denna med frackbyxor i samma färg samt en vit frackskjorta, gärna med stärkt krage och väst. Flugan ska vara vit och (lack)skorna svarta. Vill du spexa till det ytterligare kan du lägga till en schysst hatt och handskar.

HALVFORMELL KLÄDSEL. Här är det mörk smoking som gäller. På ett sommarbröllop funkar vit smoking med svarta byxor. Skjortan ska vara vit, däremot kan du go bananas med färg och mönster på västen och flugan. Den riktigt vågade sätter pricken över i:et med ett midjeband.

MÖRK KOSTYM. Precis som det låter är det här en svart, mörkblå eller mörkgrå kostym som gäller. Diskreta mönster kan funka, men skjortan ska vara vit. Piffa till anrättningen med en elegant slips eller fluga, väst och svarta skor.

KAVAJ. Nu börjar vi släppa lite på tyglarna! Färg på kavaj, skjorta, slips och byxor kombineras efter eget tycke och smak. Det kan dock vara värt att slå en signal till värdparet för att höra hur mycket du kan ta ut svängarna.

VARDAGLIG KLÄDSEL. I princip kan du på detta bröllop klä dig nästan hur du vill, så länge det är snyggt och välvårdat. Väljer du ändå kavaj bör du fimpa slipsen, och jeans passar sällan på bröllop.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta