0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Hur odlar jag ett mäktigt skägg?

Guides

Ett bra skägg engagerar, imponerar och underhåller. Har du skäggväxt bör du definitivt ta tillvara på det. Här är den ultimata guiden för dig som är på jakt efter ett riktigt mäktigt skägg.

Skägg

Text: Pål Johansson

SÅ FÅR DU ordning på ansiktsfjunet.

LÄMNA DET IFRED. Tålamod är nyckeln till ett mäktigt skägg. Skäggodling tar tid och ansiktshår växer olika snabbt på olika personer. Försök att lämna det ifred så gott det går peta inte för mycket.

LÄNGD FÖRE FORM. Innan du ens tänker tanken att börja forma skägget bör det ha vuxit fritt ett tag, gärna runt fyra månader. Sedan är det bara att boka tid hos barberaren och börja forma frisyren.

UNDERHÅLL(NING). Inte nog med att ett stort skägg är underhållande på många plan, det kräver också ett visst underhåll. Gör det till en ritual att se över skäggfrisyren ett par gånger per vecka. Ge ansiktskalufsen en skönhetsbehandling med skäggschampo och balsam lite då och då och kamma eller borsta ofta. Detta förhindrar skägget från att torka ut och bli risigt.

STAJLA BURRET. En spretig valrossmustasch får du ordning på med lite mustaschvax, och ett vilt och torrt skäggburr matas med fördel med lite skäggolja. Masseras in i skäggbotten och strån och resulterar i ett mjukt, följsamt och väldoftande skägg.

HJÄLP PÅ TRAVEN. Lämnar din skäggväxt mer att önska och känns ett lösskägg inte aktuellt? En hälsosam kost, mycket vatten och extra påfyllning av vitaminer (som B-vitamin) och mineraler kan göra susen för skäggväxten. För dig med extrem skäggabstinens finns en rad specialprodukter, som kosttillskott, krämer och sprayer, att testa.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta