0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Hur knyter man en slips?

Guides

I generationer har vi män slitit vårt hår i jakten på den perfekta slipsknuten. Vissa tar hjälp av flickvännen, andra knyter slipsen runt benet medan de riktigt lata aldrig löser upp en färdig knut. Här är tipsen som gör dig till slipsknytarkung.

Hur knyter man en slips?

Text: Pål Johansson

DET FINNS TRE SLIPSKNUTAR som bör tillhöra var mans allmänbildning – Four-in-hand, Windsor och Halv Windsor. Vill du sedan ta ut svängarna ytterligare så finns en handfull andra knutar att flexa mellan, men vi fokuserar på dessa tre.

Ett säkert tecken på att du har koll på slipsknytandets konst är längden på slipsen, som ska sluta vid eller precis ovanför bältesspännet när du står upprätt.

FOUR-IN-HAND. Slipsarnas Volvo – trygg, säker och enkel att knyta. Världens populäraste slipsknut passar bra till alla sorters slipsar och kragtyper, speciellt snyggt till slipsar av lite tjockare tyg.

WINDSOR. Snäppet mer formell och uptight än four-in-hand-knuten. En slipsknut med mycket volym och en helt symmetrisk triangelform. Lämpar sig bäst för tunna och smala slipsar och kragar med vid öppning.

HALV WINDSOR. Den gyllene medelvägen som är en mix av de två folkkära slipsknutarna. Symmetrisk men inte lika maffig som en Windsor och inte lika avslappnad som en four-in-hand. Passar till de flesta slipsar och kragar och är dessutom både användbar, snygg och enkel att knyta.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta