0

 • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

 • 1-3 dagar leverans

 • 30 dagars returrätt

 • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
 • 1-3 dagars leverans
 • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Hur gör man en perfekt Gin & Tonic?

Guides

Hur gör man en perfekt Gin & Tonic?

Hur enkel den än kan verka så gäller det att kunna sin sak för att få till den perfekta Gin & Tonicen. Vi har receptet på hur du lyckas med drinkarnas drink; den klassiska GT:n.

Text: Pål Johansson

Du har säkert sköljt ned en och annan GT som sett bättre ut än den smakat. Och sätten att blanda till den skiljer sig en hel del beroende på bar och plats i världen. Ginsorterna varierar, tonic water byts mot sodavatten eller något annan skit och garneringen kan vara alltifrån lime och citron till gurka.
Här är lite riktlinjer till den perfekta Gin & Tonicen:

Glas – Traditionellt sett så blandas GT i highballglas. Vill du visa att du har lite koll på läget och vill ha större doftyta blandar du istället i whiskyglas eller i en kupa.

Is – Tänk stort och okrossat. En eller ett par bitar räcker.

Gin – En smaksak. Vissa gillar spritigare varianter medan andra föredrar fräschare med smak av citron och enbär. Testa dig fram till din favorit.

Tonic – Många kör på Schweppes eftersom den är lättast att få tag på. Men prova dig fram bland de du kan hitta i den välsorterade affären eller på nätet.

Garnering – Originalet är en limeklyfta, men vissa ersätter denna med citron eller apelsin. Hendricks Gin funkar bra med en gurkstav medan andra sorter kan kombineras med färska örter, beroende på vilka smaker du vill stärka upp.

Så här gör du:

 1. Placera några varsamt utvalda isbitar i ett kylt highballglas.
 2. Häll över önskad mängd av din favoritgin, 4-6 cl brukar vara lagom.
 3. Fyll upp glaset med en noga utvald tonic.
 4. Pressa en klyfta lime ned i glaset och låt klyftan följa efter.
 5. Skåla och njut!

Sharing is caring

  Dela     Tweeta