0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

För alla gamers

Guides

Det är dags att uppgradera din gamla spelkonsol. Men vilken är den bästa vägen in i framtiden?

För alla gamers

Vi har, med hjälp av SIBAs inköpschef Ferenc Peterhagen, synat Playstation 4, Xbox One och Wii U.

Supermaskinen
Playstation 4 har i princip allt. Hårdvaran är kraftfull och klarar av att visa upp grafik som annars bara är förunnade speldatorer i 10 000-kronorsklassen.
– This is for the players. Konsolen gör precis vad den lovar genom att uteslutande fokusera på spel och spelaren, säger Ferenc Peterhagen.

Handkontrollen är ett ergonomiskt mästerverk med en betydligt bättre tyngd än föregångaren DualShock 3. Menyerna är snabba och smidiga. Konsolens inbyggda streamingfunktioner via Twitch är enkla att lära sig. Till och med själva designen är läcker, med den blå ljuslinjen som dovt pulserar på maskinens framsida för att indikera att någonting lever innanför konsolens exoskelett i svart hårdplast.
Det finns egentligen bara en enda sak som Playstation 4 saknar
– spel. Playstation 4 går en alldeles lysande framtid till mötes, men att köpa den i dagsläget är att investera i ett löfte snarare än att köpa nästa generations upplevelse. Till hösten däremot, då kommer det att börja hända grejer på spelfronten!

Pris: 4 400 kronor
Release: 29 november 2013
Nyckelspel: Battlefield 4, Assassin’s Creed IV: Black Flag
Funktioner: Touchscreen ovanpå handkontrollen,
rörelsekänslighet, streaming

Kamerakonsolen
Xbox One är tydligt centrerad kring den Kinect-kamera som följer med när man köper konsolen. Att det därmed är obligatoriskt att äga en Kinect om man har en Xbox One gör att spelutvecklarna kan utgå från den på ett helt annat sätt än i fallet Playstation 4, där den liknande Playstation Camera är
ett valfritt tillbehör.

– Du kan röststyra din underhållning och ringa Skype-samtal. Denna konsol är dessutom ensam om spel som Forza och i sinom tid nästa Halo, säger Ferenc. Nackdelen med Kinect-konceptet är naturligtvis att prislappen på Xbox One blir högre, vilket mycket riktigt har skadat den initiala försäljningen. Vid årsskiftet hade 4,2 miljoner Playstation 4-maskiner sålts, vilket är att jämföra med Xbox One som ”bara” nådde upp till 3 miljoner. I övrigt är maskinerna tämligen lika varandra, har liknande prestanda och streamingfunktioner. Och den nya, sköna Xbox One-kontrollen med inbyggd skakfunktion i avtryckarna är självklart värd en extra guldstjärna.

Pris: Okänt (ser ut att hamna runt 4 500 kronor)
Release: Okänt (kan bli så sent som till hösten 2014)
Nyckelspel: Titanfall, Forza 5
Funktioner: Vibrationer i kontrollens avtryckare, förbättrad Kinect-kamera, streaming
Xbox One är tydligt centrerad kring den

Floppen
Precis som med föregångaren Wii går Nintendo sin egen väg med Wii U. Konsolen är inte alls lika kraftfull som sina två konkurrenter och satsar i stället allt krut på en handkontroll med inbyggd skärm. En riskfull taktik som hittills inte har fungerat. Alls. Wii U har sålt katastrofalt dåligt och trots att den hade ett helt års försprång ligger den numera efter både Playstation 4 och Xbox One försäljningsmässigt. Här ligger också problemet – med en så svag användarbas är tredjepartsutvecklarna inte intresserade av att släppa spel till konsolen och Wii U-ägarna får därmed nöja sig med de fåtal titlar som Nintendo själva hinner producera. Det är dock egentligen ingenting fel på maskinen. Handkontrollen är skön och Miiverse (en inbyggd blandning av Twitter och ritprogram) är avväpnande charmigt.

– För alla som uppskattar Nintendos ikoniska karaktärer Mario, Luigi och Link, kan Wii U däremot vara något. Särskilt eftersom man i och med denna konsol får uppleva karaktärerna i HD för första gången. I maj kommer även Mario Kart 8, och senare kan vi vänta oss nästa spel i Super Smash Bros serie, säger Ferenc.

Pris: 2 200 kronor (basic), 2 400 kronor (premium)
Release: 30 november 2012
Nyckelspel: Super Mario 3D World, Pikmin 3
Funktioner: Handkontroll med inbyggd skärm, gyro och kamera

Sharing is caring

  Dela     Tweeta