0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Det hänger på håret

Guides

Håret är en stor del av ditt personliga uttryck och något av det första andra lägger märke till hos dig.

Det hänger på håret
Det hänger på håret

Emir Kapetanovic jobbar som frisör på glödheta
salongen Corinne & Friends i Stockholm. Han är även ambassadör för L’Oréal i Norden samt har jobbat med namn som Zlatan, Måns Zelmerlöw, Danny, Salem al Fakir och Darin. Han är med andra ord expert på hår och hänger med i de senaste trenderna för att alltid styla sina kunder i looks som både är up to date och passar deras personliga uttryck.

Vilket är det vanligaste felet killar gör när de stylar håret?
– Att man har i för mycket produkter, då ser håret fett ut. Man vill ju att det ska se naturligt och skönt ut. Jag tror att många tror att frisyren håller bättre med mycket produkter, men det gör den inte, det tynger bara ned. Och vill du tynga
ned ditt hår ska du hellre använda balsam. Ett annat fel som många gör är att ta produkten i handen och sedan dra den genom håret framifrån och bak. Man ska göra tvärtom eftersom håret ofta är tjockare bak. Om man inte börjar bli tunnhårig vill säga.


Spelar det någon roll vilket schampo jag använder?
– Det finns massa olika schampo för olika hårtyper. Välj ett som passar just ditt hår. Att använda ett schampo för färgat hår är mindre relevant, tänk hellre om du har tjockt eller tunt hår, det är mer avgörande. Om du har lite längd i håret, det vill säga cirka 15 centimeter, bör du även använda balsam. Har du fluffigt hår kan du tynga ned det med hjälp av ett balsam för tjockt hår. Har du tunt hår, välj ett balsam för tunt hår.


Hur vet jag vilken stylingprodukt jag ska använda?
– Vill du ha volym ska du välja torra produkter, som torrschampo, saltvattenspray eller lervax/clay.  Har du fluffigt hår som du vill tynga ned ska du välja vax, gelé eller olja. Var inte rädd att blanda två olika produkter i handen.


Vilka redskap är bra att ha hemma?
– En fön kommer du långt med. Med hjälp av den och en borste kan du även platta håret. Ett annat tips är att krama håret med handen och blåsa på handen, det ger struktur till håret.


Hur blir jag av med mjäll?
– Använd mjällschampo, men i max 30 dagar, sedan måste du ta en paus, annars blir hårbotten immun. Använd annat schampo i någon vecka och återgå till mjällschampot om det behövs. Sedan finns en sak du kan tänka på i förebyggande syfte. Du kan få mjäll om du använder vax i blött hår. Det som händer då är att vaxet kapslar in fukten i hårbotten, och då kan mjäll bildas.

 

1. DEN OKLIPPTA FRISYREN
Den här frisyren är, rubriken till trots, inte oklippt – men den ska ge intryck av att vara det.
– Det ska kännas naturligt och skönt. Jag tycker det är fult när man ser den exakta linjen där håret är klippt när en kille drar handen genom håret. Man vill klippa ur för att få mer textur i håret.
Be din frisör att klippa ur topparna och göra dem lite olika långa.
Den här frisyren är som snyggast när håret är lite smutsigt.

Styling: Saltvattenspray eller
torrschampo.

 

2. KNUTEN
För dig med långt hår är knuten väldigt inne just nu. Det finns även snygga håraccessoarer för killar, här kan du annars komma långt med ett skinnband som du lindar runt knuten.
– Sedan tycker jag att man ska våga ha utsläppt hår. För att ditt långa hår ska se fräscht ut, se till att tvätta det. När det är nytvättat, borsta igenom och ha i en mousse. Låt det sedan självtorka och skaka igenom det när det är torrt.

Styling: Mousse

 

3. BENAN
Snedbenan ser vi i många olika frisyrer just nu. Har man längre hår kan man dela in den själv. Har man kort hår kan frisören raka in en tunn bena. Alla kan ha bena. Det är var och hur du placerar den som är avgörande, ta hjälp av din frisör för att se åt vilket håll du ska ha din bena.
– En tumregel är att benen ska ligga längre ut åt sidan än vad du tror. Ligger den närmare mitten blir det en mer kvinnlig form. När du själv ska lägga benan efter en dusch, kamma bakåt och sära vid borstens piggar. Den måste inte vara spikrak.  
Du kan leka med frisyren och välja platt eller mer volym allt efter humör och tillställning. På jobbet kanske du behöver vara mer proper och då passar en plattare look. Privat kan du vara mer lekfull.

Styling: För frisyren på bilden fungerar de flesta vaxer.

 

4. DEN GROOMADE LOOKEN
Har du ansiktshår tipsar Emir om att gå till en barberare för att få hjälp att forma skägget efter din ansiktsform, för att framhäva ansiktet. Ett groomat ansikte passar till en mer välklippt frisyr.
– Här vill man ha fina kanter utan kontraster, övergångarna i frisyren ska ske succesivt, utan tvära linjer.
Vilken längd du har på håret är mindre viktig, även om den främst passar för lite kortare längder. Prydlig är ett ledord.

Styling: Tänk fett, till exempel ett lite fetare vax.Emir tipsar
Tänk utifrån dina förutsättningar när du väljer frisyr:
Har du stor näsa kanske du inte ska välja en hög frisyr, eftersom näsan då kan se större ut.
Har du håravfall med stora vikar, ha inte för långt hår fram, det skapar kontraster som göra att vikarna ser större ut.
Har du håravfall kan det vara en bra idé att ha lite kortare strån på det området, eftersom korta strån kan lägga sig ned och därmed täcka området mer naturligt än om du försöker kamma över med långa strån.
 

Sharing is caring

  Dela     Tweeta