0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

7 tips på hur du blir världens bästa pappa

Guides

Så lyckas du axla rollen som mästarfarsa

Text: Pål Johansson

DIN FLICKVÄN har burit på din avkomma i nio månader – nu är det upp till dig att visa att du kan axla rollen som världens bästa pappa. Vi har de sju bästa tipsen som göra dig till en gudabenådad farsgubbe.

1. Pappaledighet - Visst, ni kommer inte ha lika mycket deg som innan barnet kom, men vad gör det? Det här är det häftigaste du någonsin kommer att vara med om och barnets första år kommer aldrig att komma tillbaks. Passa därför på att vara hemma så mycket och länge du kan. Splitta föräldraledigheten jämnt så att båda får vara med om barnets första steg, ord, skratt och annat magiskt.

2. Var närvarande - Lägg undan mobilen, paddan och datorn – vi lovar att ingen app, mail eller Facebook-uppdatering någonsin kommer vara viktigare än din unge.

3. Häng - Det är praktiskt att ge barnet en surfplatta så att du slipper aktivera den, vi vet. Men att ta sig tid att hänga med barnet, leka med lego, spela spel och köra bilbana är värt varje minut. Du kommer även att komma närmare ditt barn och bygga en starkare relation än om er enda kontakt är vid lämningen på dagis eller vid läggdags.

4. Lyssna & svara - I början snackar ju ditt barn mest en svårförståelig smörja, men så snart orden börjar sitta kommer också frågorna. Lyssna och ta dig tid att försöka svara på alla tänkbara frågor. Det kan bli tjatigt ibland, men kan också vara extremt underhållande. Som en ren bonus kanske du lär dig något på vägen plus att du får en sjukt smart kid. Förutsatt att du svarar sanningsenligt och inte bara ljuger ihop något.

5. Uppmuntra - Vill barnet lira gura – köp en gitarr, vill det rida – anmäl det till närmaste ridskola eller vill det hellre läsa – köp mängder av böcker. Häng med på träningar och läs för barnet. Skit i normer och regler och låt barnet testa allt som det vill. Visst kan ekonomin sätta stopp för vissa aktiviteter, men det går oftast att lösa med lite uppfinningsrikedom. Tänk aldrig att hen måste bli hockeyproffs för att du aldrig blev det, utan låt barnet välja själv.

6. Kreativitet är kungen - Inga leksaker i världen kan slå en riktigt kul farsa som hittar på roliga grejer. Det bästa är att det inte behöver vara så jäkla komplicerat heller. Om du inte har det naturligt kan du lätt öva upp kreativiteten med en enkel googling. Bygg en koja, laga någon galen maträtt eller ha vattenballongskrig tillsammans med ditt barn.

7. Egentid - För att ladda pappabatterierna behöver så kommer du att behöva lite egentid då och då. En fiskehelg med polarna, en fotbollsresa till Champions League-finalen eller bara en hederlig runda på stan – allt för att du ska kunna fortsätta vara världens bästa pappa.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta