0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Barberarens 5 snabba raktips för oklanderlig rakning

Guides

Barberarens 5 snabba raktips för oklanderlig rakning

Missade skäggstrån, ojämnt resultat, skärsår och irriterad hud – en halvtaskig rakning kan förstöra den perfektaste av dagar. Här är barberartipsen för en oklanderlig rakning.

Text: Pål Johansson

1. Mjuka upp - Ta en varm dusch eller skölj ansiktet med ljummet vatten. Det öppnar porerna och mjukar upp skäggstråna. För extra uppmjukning kan du placera en fuktig och varm handduk över skäggstubben.

2. Bra glid - För att göra rakningen lite extra skön bör du applicera en bra rakgel eller lödder. Det mjukar upp stråna ytterligare, gör att hyveln glider lättare och du undviker otrevligheter. Du kan även smörja in rakområdet med lite rakolja innan stryker på gelen.

3. Stay sharp - A och O är skarpa blad, oavsett om du jobbar med hyvel eller flashar dina rakskills med kniv. Med slöa verktyg är det nästintill omöjligt att uppnå ett bra resultat och risken för irritation och skärsår är överhängande. Så snart dina grejer känns slöa – byt eller slipa!

4. Stryk medhårs - För att undvika en klassisk ”rakbränna” med irriterad hud och skäggfinnar som följd ska du alltid raka i hårets växtriktning i den mån det är möjligt. Ska du envisas med att ändå raka mothårs för en ännu närmare rakning bör du göra det försiktigt då risken för irritation ökar.

5. Tacka fejjan - Tvätta ordentligt rent med ljummet vatten och avsluta med iskallt vatten för att stänga porerna och undvika finnar. Ge sedan ansiktet en present i form av ett återfuktande rakbalsam. Eventuell parfym adderar du i nacken.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta