0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

10 knep för att framstå som en tvättäkta jeansnörd

Guides

Tillhör du dem som ser denim som din andra hud och går du hellre naken än att vara utan dina favvojeans? Oavsett vilket så har vi knepen som får dig att framstå som en fullfjädrad jeansnörd.

Jeansnörd

Text: Pål Johansson

SÅ TAR DU DITT jeansintresse till en ny nivå.

IT IS ALL ABOUT LOVE. En tvättäkta jeansnörd lägger stor vikt vid sina brallor, och då menar vi STOR vikt. Det är inte enbart ett par jeans – det är kärlek i dess renaste form.

HISTORIEKURS. Lär dig grundläggande jeansfakta och historien bakom just ditt favoritmärke. Gör dig redo att droppa sköna jeansanekdoter när andan faller på.

KUNG RÅDENIM. För nörden är rådenim kungen. Otvättat och inspirerade av klassiska amerikanska modeller.

FÖRTVÄTTAT. Kan funka om du vill ha en insliten look redan från start, men ofta väljer nörden att skapa denna på egen hand.

ANTAL. För jeansnörden finns ingen övre gräns för hur många jeans man kan äga. Det viktigaste är att man har ett par för varje tänkbart tillfälle, med olika slitningar, passformar och färger.

VISA LIVSSTIL. Slitage, revor, hål och tvättningar berättar en hel del om ägarens liv. Varje par jeans är en historia i sig.

PRISET ÄR BARA EN SIFFRA. Oväsentligt för rätt modell.

TVÄTT OR NO TVÄTT. Så länge jeansen ser rena ut och inte luktar som soporna efter förra helgens räkfrossa så tvättar du dem inte. En sann entusiast väntar helst ett år innan första tvätten.

OM DU MÅSTE. Har du kommit till ”point of no return” så gäller det att tvätta med klass. Nörden dissar tvättmaskinen och tvättar jeansen för hand i badkaret eller en närliggande älv. Alltid separat, varsamt samt ut och in. Hängtorka eller i torktumlare UTAN värme.

ÅTERVINNING. Även om jeansen gjort sitt som byxa är inte dess liv slut. Trasiga jeans kan återfödas som ett par shorts eller som reparationskit till andra jeans i farozonen.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta